reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Cześć dziewczyny, to mój pierwszy wpis jak również pierwsza próba z in vitro. Po 5 latach starań, różnymi metodami podjęliśmy decyzję o in vitro. Jestem w trakcie stymulacji Bemfola 150. Jutro pierwsze kontrolne USG. Decydujemy się na badania genetyczne zarodków, m.in przez mój wiek. Mam pełno obaw, ale też sporo nadziej, że w końcu będzie nasze upragnione ❤️🍼. Trzymam mocno kciuki, aby jak najwięcej było 🤰🤱
Gratulacje :)

reklama
To oby szybko się zaczeło. Bo liczysz, ze w którym dc plus minus będzie transfer? Tak, żeby 11 ominąć.
Ostatnio miałam owulację w 16 dc i transfer w 21, nie wiem właśnie czy u mnie w klinice nie ma dyżuru jakiegoś w święta, planuje w poniedziałek napisać do lekarza jak nie dostanę do tego czasu i zapytam co tu robić

Cześć dziewczyny, to mój pierwszy wpis jak również pierwsza próba z in vitro. Po 5 latach starań, różnymi metodami podjęliśmy decyzję o in vitro. Jestem w trakcie stymulacji Bemfola 150. Jutro pierwsze kontrolne USG. Decydujemy się na badania genetyczne zarodków, m.in przez mój wiek. Mam pełno obaw, ale też sporo nadziej, że w końcu będzie nasze upragnione ❤️🍼. Trzymam mocno kciuki, aby jak najwięcej było 🤰🤱
Hej, ja też jestem w trakcie pierwszej stymulacji. Biorę Rekovelle, w poniedziałek mam pierwsze kontrolne badanie. Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki. Powiedz proszę, ile masz lat, że bierzecie pod uwagę badania genetyczne ze względu na wiek? Sama najmłodsza już nie jestem i jakoś nie myślałam o tym.... Jaki przewidujecie koszt takiego badania? Powiesz coś więcej o tym? Zasiałaś mi ziarnko niepewności teraz :)

Witam dziewczyny niestety u mnie 8+2 tydzień serduszko ❤️ przestało bić 😭😭😭jestem w szpitalu dostałam tabletki poronne 3 szt 💔po 12 h zaczęłam krwawić psychicznie porażka 😣 a jeszcze całe poronienie muszę przeżyć i w domu poinformować córeczkę ,że maluszek stał się aniołkiem 👼 1,66 cm miłości odeszło
Przykro mi bardzo😢, ściskam mocno🫂

Hej, ja też jestem w trakcie pierwszej stymulacji. Biorę Rekovelle, w poniedziałek mam pierwsze kontrolne badanie. Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki. Powiedz proszę, ile masz lat, że bierzecie pod uwagę badania genetyczne ze względu na wiek? Sama najmłodsza już nie jestem i jakoś nie myślałam o tym.... Jaki przewidujecie koszt takiego badania? Powiesz coś więcej o tym? Zasiałaś mi ziarnko niepewności teraz :)
W styczniu będę miała 39. Nasze kariotypy oraz konsultacje z genetykiem mamy za sobą. Chcemy przebadać 2-3 zarodki to są koszta orientacyjnie około 9-10 tys.

reklama
W styczniu będę miała 39. Nasze kariotypy oraz konsultacje z genetykiem mamy za sobą. Chcemy przebadać 2-3 zarodki to są koszta orientacyjnie około 9-10 tys.
Spore to koszty faktycznie... ale nie zawsze i wszystko można przeliczać na pieniądze. Wierzę, że już niedługo obie będziemy tu pisać, że zobaczyłyśmy dwie kreski, a potem że serduszko super bije!

Do góry