reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Byłam u psychologa. Mmm nie chce nikogo może niepotrzebnie zrazić (jak ktoś potrzebuje to polecam raz iść). To nie dla mnie. Usłyszałam m in że to siedzi w głowie, że to musiał nie być ten moment. Odniosłam wrażenie, że była zdziwiona że przyszłam (to dopiero 1 transfer i jestem młoda). Jak usłyszała, że mam dobra koleżankę co o wszystkim wie to jej powinnam popłakać aby rozładować emocje (mamie również). Generalnie nie czuje się lepiej, bardziej przekonana że więcej nie pójdę.
Odnośnie płatności - uciekłam z kliniki ale nikt za mną nie wolał 😹a jak meldowałam się przed wizyta to nic nie mówiły

Ogólnie poszliśmy do doktora P z wynikami cytokin, KIRów i jakichś mniejszych pojedynczych badań. Ale on spojrzał tylko na cytokiny i powiedział że tutaj jest wysoki atak przy niskiej ochronie, powiedział że w naszym przypadku jedyne rozwiązanie to szczepienia, że pomaganie lekami typu accofil, encorton nie da raczej sukcesu, wiedział też że zostały nam 2 zarodki, znał naszą historię, nie chcieliśmy ryzykować czy się uda, czy nie, więc się zdecydowaliśmy na szczepienia, pomogły od razu :)
Ja mam telekonsultacje w listopadzie z P. Nie jestem zwolenniczka telekonsultacji ale normalna wizyta na luty:/. Może coś doradzi. Tylko nie chce badań robić na ślepo tylko po konsultacji. Nie wiem czy to że byłam w ciąży będzie miało znaczenie na kierunek "rozkminy"...

Teraz czas infekcji. Można coś brać aby się przed tym ratować przy stymulacji i przed transferem? Nawet te leki dla kobiet w ciąży.
W sumie tak myślę że lekarz nawet mnie nie poinformował, czy moge brać glucophage przy stymulacji, kazał tylko wykonywać zastrzyki i tyle, a ja zapomniałam zapytać. Wizytę mam usg w 6 dniu stymulacji w sobotę.

Teraz czas infekcji. Można coś brać aby się przed tym ratować przy stymulacji i przed transferem? Nawet te leki dla kobiet w ciąży.
W sumie tak myślę że lekarz nawet mnie nie poinformował, czy moge brać glucophage przy stymulacji, kazał tylko wykonywać zastrzyki i tyle, a ja zapomniałam zapytać. Wizytę mam usg w 6 dniu stymulacji w sobotę.
Metformine normalnie się przyjmuje cały czas. Dopiero na późniejszym etapie ciąży lekarz może zadecydować o odstawieniu.

duphaston nie wychodzi w krwi, ale jednak zawsze warto skonsultować plamienie z lekarzem.
Już mam odpowiedz od lekarza. Dołożył mi jeszcze jeden cyclogest i kazał zrobić kolejne badania w pt, co już wiedziałam, że będę robić. Mam sie nie denerwować, bo brązowe plamienie nie zawsze jest złym zwiastunem. Zapomniałam dodać, że jeszcze biorę acard 75 i metypred raz dziennie. Znalazłam gdzieś na forum, że acard powoduje krwiaki, może stąd to plamienie? 🥺

Już mam odpowiedz od lekarza. Dołożył mi jeszcze jeden cyclogest i kazał zrobić kolejne badania w pt, co już wiedziałam, że będę robić. Mam sie nie denerwować, bo brązowe plamienie nie zawsze jest złym zwiastunem. Zapomniałam dodać, że jeszcze biorę acard 75 i metypred raz dziennie. Znalazłam gdzieś na forum, że acard powoduje krwiaki, może stąd to plamienie? 🥺
ja wyglądałam w szpitalu z krwiakiem ale u mnie to była żywa krew i dość sporo. Tam lekarze mi powiedzieli że ciemne plamienie może oznaczać właśnie oczyszczanie się krwiaka ważne żeby nie było żywoczerwonej krwi.

reklama
Do góry