akurat będę wracać z pracy
Daj znać po, trzymam kciuki
A ty pracujesz czy jesteś na l4?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
akurat będę wracać z pracy
Byłam u psychologa. Mmm nie chce nikogo może niepotrzebnie zrazić (jak ktoś potrzebuje to polecam raz iść). To nie dla mnie. Usłyszałam m in że to siedzi w głowie, że to musiał nie być ten moment. Odniosłam wrażenie, że była zdziwiona że przyszłam (to dopiero 1 transfer i jestem młoda). Jak usłyszała, że mam dobra koleżankę co o wszystkim wie to jej powinnam popłakać aby rozładować emocje (mamie również). Generalnie nie czuje się lepiej, bardziej przekonana że więcej nie pójdę.
Odnośnie płatności - uciekłam z kliniki ale nikt za mną nie wolał a jak meldowałam się przed wizyta to nic nie mówiły
Ja mam telekonsultacje w listopadzie z P. Nie jestem zwolenniczka telekonsultacji ale normalna wizyta na luty:/. Może coś doradzi. Tylko nie chce badań robić na ślepo tylko po konsultacji. Nie wiem czy to że byłam w ciąży będzie miało znaczenie na kierunek "rozkminy"...Ogólnie poszliśmy do doktora P z wynikami cytokin, KIRów i jakichś mniejszych pojedynczych badań. Ale on spojrzał tylko na cytokiny i powiedział że tutaj jest wysoki atak przy niskiej ochronie, powiedział że w naszym przypadku jedyne rozwiązanie to szczepienia, że pomaganie lekami typu accofil, encorton nie da raczej sukcesu, wiedział też że zostały nam 2 zarodki, znał naszą historię, nie chcieliśmy ryzykować czy się uda, czy nie, więc się zdecydowaliśmy na szczepienia, pomogły od razu
Metformine normalnie się przyjmuje cały czas. Dopiero na późniejszym etapie ciąży lekarz może zadecydować o odstawieniu.Teraz czas infekcji. Można coś brać aby się przed tym ratować przy stymulacji i przed transferem? Nawet te leki dla kobiet w ciąży.
W sumie tak myślę że lekarz nawet mnie nie poinformował, czy moge brać glucophage przy stymulacji, kazał tylko wykonywać zastrzyki i tyle, a ja zapomniałam zapytać. Wizytę mam usg w 6 dniu stymulacji w sobotę.
Już mam odpowiedz od lekarza. Dołożył mi jeszcze jeden cyclogest i kazał zrobić kolejne badania w pt, co już wiedziałam, że będę robić. Mam sie nie denerwować, bo brązowe plamienie nie zawsze jest złym zwiastunem. Zapomniałam dodać, że jeszcze biorę acard 75 i metypred raz dziennie. Znalazłam gdzieś na forum, że acard powoduje krwiaki, może stąd to plamienie?duphaston nie wychodzi w krwi, ale jednak zawsze warto skonsultować plamienie z lekarzem.
Dawaj koniecznie znać jak po wizycie!Dziewczyny, dziś pierwsza wizyta, ja z nadzieją ze zrobimy wszystkie badania i ruszamy z kriotransferem a tu cholera przypalentala się jakaś infekcja chyba już mam złe nastawienie..
ja wyglądałam w szpitalu z krwiakiem ale u mnie to była żywa krew i dość sporo. Tam lekarze mi powiedzieli że ciemne plamienie może oznaczać właśnie oczyszczanie się krwiaka ważne żeby nie było żywoczerwonej krwi.Już mam odpowiedz od lekarza. Dołożył mi jeszcze jeden cyclogest i kazał zrobić kolejne badania w pt, co już wiedziałam, że będę robić. Mam sie nie denerwować, bo brązowe plamienie nie zawsze jest złym zwiastunem. Zapomniałam dodać, że jeszcze biorę acard 75 i metypred raz dziennie. Znalazłam gdzieś na forum, że acard powoduje krwiaki, może stąd to plamienie?