reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Hejo dziewczyny 🙂 Odwołałam tego fryzjera, ale dzień po transferze mam paznokcie i tego już sobie nie odmowie bo mam masakrę, a w sobotę mam wesele więc nie pójdę z takimi rękami 😅 mam nadzieję że jak kropek trafi na pokład to już zrobienie paznokci mu nie zaszkodzi 😅

reklama
Hejo dziewczyny 🙂 Odwołałam tego fryzjera, ale dzień po transferze mam paznokcie i tego już sobie nie odmowie bo mam masakrę, a w sobotę mam wesele więc nie pójdę z takimi rękami 😅 mam nadzieję że jak kropek trafi na pokład to już zrobienie paznokci mu nie zaszkodzi 😅
Paznokci też bym nie odmówiła 😅

Ja to od roku nie mogę ani paznokci zrobić ani rzęs 😅 uczulenia dostałam 🫣 jak to mówi moja przyjaciółka: musisz być naturalnie piękna 🤣🤣

Dziewczyny biorące accofil - ja również od wtorku mam wdrożony, dawka 1/5 ampułki dziennie, codziennie. Dziś pierwsza morfo i wyniki jak w załączniku. Mam zalecenia tylko wyłącznie w kwestii leukocytów, a nic w kwestii neutrofilów ani niedojrzałych granulocytów. Wiecie może, czy to jakkolwiek powinno niepokoić?

Załączniki

• 3ED9161B-ACC4-4925-91FA-F8BE5090A515.jpeg
    3ED9161B-ACC4-4925-91FA-F8BE5090A515.jpeg
    80,4 KB · Wyświetleń: 82
  • 3D8F84D0-6CEE-42BA-83FA-203691164E00.jpeg
    3D8F84D0-6CEE-42BA-83FA-203691164E00.jpeg
    94,7 KB · Wyświetleń: 78
Dziewczyny biorące accofil - ja również od wtorku mam wdrożony, dawka 1/5 ampułki dziennie, codziennie. Dziś pierwsza morfo i wyniki jak w załączniku. Mam zalecenia tylko wyłącznie w kwestii leukocytów, a nic w kwestii neutrofilów ani niedojrzałych granulocytów. Wiecie może, czy to jakkolwiek powinno niepokoić?
sprawdziłam moje wyniki i też miałam te parametry mocno podwyższone więc może to idzie w parze ;) a jakie masz zalecenia co do leukocytów?

sprawdziłam moje wyniki i też miałam te parametry mocno podwyższone więc może to idzie w parze ;) a jakie masz zalecenia co do leukocytów?
Okej, dzięki za odpowiedz. Ja mam, ze jak będzie ponad 25k to pominąć jedna dawkę, wiec dziś pomijam i kolejna morfo we wtorek. A jak się czujesz w ogóle?

Ostatnia edycja:
Kiedy przypisuje się accofil? Po ilu nieudanych transferach? Jakich wynikach immunologicznych?
hmm, to zależy od wywiadu. U mnie wskazanie kir aa i hlac2c2 u męża. Ale generalnie wskazaniem jest niekorzystny układ immuno i nawracające poronienia lub nieudane transfery. Ja nie miałam żadnego poronienia wcześniej, pierwszy transfer udany i dwóch immuno mi zasugerowało poczekać i zobaczyć co się wydarzy, ale ja trochę nie mam już przestrzeni emocjonalnej na to i trzeci immuno mi przepisał accofil i powiedział, ze kiepsko to widzi bez tego leku. Ja zaczęłam przyjmować dopiero 5tc5d, wiec sam transfer i zagnieżdżenie poszło bez wsparcia, beta rośnie ładnie, GS obecne, w przyszłym tygodniu mam nadzieje, ze już będzie zarodek, a za dwa serce, wiec zobaczymy jak pójdzie.

reklama
Ja to od roku nie mogę ani paznokci zrobić ani rzęs 😅 uczulenia dostałam 🫣 jak to mówi moja przyjaciółka: musisz być naturalnie piękna 🤣🤣
Ojej współczuję, no ja o rzęsach myśle ale jakoś nie mogę się przekonać żeby sobie zrobić 😅 Ja też jestem uczuleniowa tylko u mnie pokrzywki są, ja się też boje uczulenia na klej do rzęs i tego że mi spuchną oczy 😲

Do góry