reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Hej 🙋‍♀️ chciałam Wam tylko dać znać, że u nas najprawdopodobniej bez happy endu będzie i ten piękny czas pierwszej ciąży w pierwszej procedurze z pierwszego transferu się powoli kończy. Wczoraj miałam usg 6+0 (licząc po transferowemu) i niestety nie było widać żadnego zalążka zarodka, a co dopiero serduszka. Jedynie pusty pęcherzyk ciążowy umiejscowiony prawidłowo w macicy. Za tydzień kolejna wizyta w klinice, która przesądzi co dalej. Oczywiście tli się w kącie nadzieja, że jakimś cudem pojawi się jeszcze zarodek, ale zdaje sobie sprawę ze szanse na to są minimalne. Jedno wiem na pewno - byliśmy bardzo szczęśliwi przez ostatnie parę tygodni i na pewno się łatwo nie poddamy :) Dam znać za tydzień jaki plan na przyszłość.
Tak mi przykro😥😢
Sad Best Friends GIF by Lisa Vertudaches

Hej 🙋‍♀️ chciałam Wam tylko dać znać, że u nas najprawdopodobniej bez happy endu będzie i ten piękny czas pierwszej ciąży w pierwszej procedurze z pierwszego transferu się powoli kończy. Wczoraj miałam usg 6+0 (licząc po transferowemu) i niestety nie było widać żadnego zalążka zarodka, a co dopiero serduszka. Jedynie pusty pęcherzyk ciążowy umiejscowiony prawidłowo w macicy. Za tydzień kolejna wizyta w klinice, która przesądzi co dalej. Oczywiście tli się w kącie nadzieja, że jakimś cudem pojawi się jeszcze zarodek, ale zdaje sobie sprawę ze szanse na to są minimalne. Jedno wiem na pewno - byliśmy bardzo szczęśliwi przez ostatnie parę tygodni i na pewno się łatwo nie poddamy :) Dam znać za tydzień jaki plan na przyszłość.
Bardzo mi przykro, nadzieja zawsze się tli... Ściskam mocno ♥️

hmm, to zależy od wywiadu. U mnie wskazanie kir aa i hlac2c2 u męża. Ale generalnie wskazaniem jest niekorzystny układ immuno i nawracające poronienia lub nieudane transfery. Ja nie miałam żadnego poronienia wcześniej, pierwszy transfer udany i dwóch immuno mi zasugerowało poczekać i zobaczyć co się wydarzy, ale ja trochę nie mam już przestrzeni emocjonalnej na to i trzeci immuno mi przepisał accofil i powiedział, ze kiepsko to widzi bez tego leku. Ja zaczęłam przyjmować dopiero 5tc5d, wiec sam transfer i zagnieżdżenie poszło bez wsparcia, beta rośnie ładnie, GS obecne, w przyszłym tygodniu mam nadzieje, ze już będzie zarodek, a za dwa serce, wiec zobaczymy jak pójdzie.
A przepraszam, ze ja tak zapytam z buta. Co w taki razie daje Ci ten accofil na tym etapie ciąży ?

reklama
Do góry