reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Hejo dziewczyny 🙂 Odwołałam tego fryzjera, ale dzień po transferze mam paznokcie i tego już sobie nie odmowie bo mam masakrę, a w sobotę mam wesele więc nie pójdę z takimi rękami 😅 mam nadzieję że jak kropek trafi na pokład to już zrobienie paznokci mu nie zaszkodzi 😅

reklama
Hejo dziewczyny 🙂 Odwołałam tego fryzjera, ale dzień po transferze mam paznokcie i tego już sobie nie odmowie bo mam masakrę, a w sobotę mam wesele więc nie pójdę z takimi rękami 😅 mam nadzieję że jak kropek trafi na pokład to już zrobienie paznokci mu nie zaszkodzi 😅
Paznokci też bym nie odmówiła 😅

Ja to od roku nie mogę ani paznokci zrobić ani rzęs 😅 uczulenia dostałam 🫣 jak to mówi moja przyjaciółka: musisz być naturalnie piękna 🤣🤣

Dziewczyny biorące accofil - ja również od wtorku mam wdrożony, dawka 1/5 ampułki dziennie, codziennie. Dziś pierwsza morfo i wyniki jak w załączniku. Mam zalecenia tylko wyłącznie w kwestii leukocytów, a nic w kwestii neutrofilów ani niedojrzałych granulocytów. Wiecie może, czy to jakkolwiek powinno niepokoić?

Załączniki

• 3ED9161B-ACC4-4925-91FA-F8BE5090A515.jpeg
    3ED9161B-ACC4-4925-91FA-F8BE5090A515.jpeg
    80,4 KB · Wyświetleń: 75
  • 3D8F84D0-6CEE-42BA-83FA-203691164E00.jpeg
    3D8F84D0-6CEE-42BA-83FA-203691164E00.jpeg
    94,7 KB · Wyświetleń: 73
Dziewczyny biorące accofil - ja również od wtorku mam wdrożony, dawka 1/5 ampułki dziennie, codziennie. Dziś pierwsza morfo i wyniki jak w załączniku. Mam zalecenia tylko wyłącznie w kwestii leukocytów, a nic w kwestii neutrofilów ani niedojrzałych granulocytów. Wiecie może, czy to jakkolwiek powinno niepokoić?
sprawdziłam moje wyniki i też miałam te parametry mocno podwyższone więc może to idzie w parze ;) a jakie masz zalecenia co do leukocytów?

sprawdziłam moje wyniki i też miałam te parametry mocno podwyższone więc może to idzie w parze ;) a jakie masz zalecenia co do leukocytów?
Okej, dzięki za odpowiedz. Ja mam, ze jak będzie ponad 25k to pominąć jedna dawkę, wiec dziś pomijam i kolejna morfo we wtorek. A jak się czujesz w ogóle?

Ostatnia edycja:
Kiedy przypisuje się accofil? Po ilu nieudanych transferach? Jakich wynikach immunologicznych?
hmm, to zależy od wywiadu. U mnie wskazanie kir aa i hlac2c2 u męża. Ale generalnie wskazaniem jest niekorzystny układ immuno i nawracające poronienia lub nieudane transfery. Ja nie miałam żadnego poronienia wcześniej, pierwszy transfer udany i dwóch immuno mi zasugerowało poczekać i zobaczyć co się wydarzy, ale ja trochę nie mam już przestrzeni emocjonalnej na to i trzeci immuno mi przepisał accofil i powiedział, ze kiepsko to widzi bez tego leku. Ja zaczęłam przyjmować dopiero 5tc5d, wiec sam transfer i zagnieżdżenie poszło bez wsparcia, beta rośnie ładnie, GS obecne, w przyszłym tygodniu mam nadzieje, ze już będzie zarodek, a za dwa serce, wiec zobaczymy jak pójdzie.

reklama
Ja to od roku nie mogę ani paznokci zrobić ani rzęs 😅 uczulenia dostałam 🫣 jak to mówi moja przyjaciółka: musisz być naturalnie piękna 🤣🤣
Ojej współczuję, no ja o rzęsach myśle ale jakoś nie mogę się przekonać żeby sobie zrobić 😅 Ja też jestem uczuleniowa tylko u mnie pokrzywki są, ja się też boje uczulenia na klej do rzęs i tego że mi spuchną oczy 😲

Do góry