reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Ciekawe czy teraz w gamecie wg ich rozumowania będą mnie kasować za każdą wizytę i kolejne oznaczenie bety 😏
No w sumie ciekawe bo wg MZ jest jedna wizyta ta potwierdzająca ciążę (ja miałam ją 3 tyg po transferze) i w sumie dwie bety.
Nie wiem jak to będzie u Ciebie w poniedziałek. A masz konsultacje na miejscu? Nie masz telefonu do gin?

No w sumie ciekawe bo wg MZ jest jedna wizyta ta potwierdzająca ciążę (ja miałam ją 3 tyg po transferze) i w sumie dwie bety.
Nie wiem jak to będzie u Ciebie w poniedziałek. A masz konsultacje na miejscu? Nie masz telefonu do gin?
Mam konsultacje telefoniczną o 9:30. Myślę, że i tak jeszcze wejdę na czat z lekarzem w luxmedzie i tam poproszę o skierowanie na betę. Plus taki, że i Luxmed i Gameta zawożą próbki do tego samego labu :)

i właśnie z jednej strony MZ z góry przestawia jakie badania są w programie, ale z drugiej jest też powiedziane że wszystkie badania jakie lekarz uzna za konieczne, czyli widzisz np @Motylkowa! miała progesteron, @Aileen31 miała sporo różnych badań po samej stymulacji

Mam konsultacje telefoniczną o 9:30. Myślę, że i tak jeszcze wejdę na czat z lekarzem w luxmedzie i tam poproszę o skierowanie na betę. Plus taki, że i Luxmed i Gameta zawożą próbki do tego samego labu :)
No więc następna wizyta w klinice będzie wizyta przed kolejnym transferem więc refundacja. Pewnie będziesz musiała powtórzyć betę czy rośnie czy spada, jeżeli spada to odstawić leki i w kolejnym cyklu można podejść znowu 🙂

reklama
U Ciebie ostatnio była podobna sytuacja prawda? 😌
U mnie 8tc byl zarodek ale nie było serduszka 🥺
A po 1 transferze po 1 wizycie gdzie był pęcherzyk (beta ponad 2 tys) zaczęłam krwawić i tego dnia już beta była niższa😏
W dwóch przypadkach po odstawieniu luteiny dostałam krwawienie 3 dni później i obyło się bez łyżeczkowania

Do góry