reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

A przy sztucznym transfer jest w tym samym cyklu?
nie mylmy cyklu z stymulacja i punkcja z cyklami przygotowującymi do transferu mrożonego zarodka.
Opcja 1 - stymulacja - punkcja transfer świeży

Opcja 2 - stymulacja - punkcja - transfer odroczony
I wtedy następny bądź jeszcze kolejny cykl :
1) cykl sztuczny w którym odbywa się transfer zarodka mrożonego
2) cykl naturalny w którym odbywa się transfer zarodka mrożonego

reklama
No to teraz kolejny stres.
Nie dość że walczę bo klinika pobiera opłaty, 3 wizyty to ok 1200 zł a nikt mi nie zagwarantuje że mi to zwrócą. Do tego na 3 wizycie się dowiem ze klapa bo wyjdzie na niedziele😢
Nie wiem może pomyślę nad sztucznym, 2x się udało 😏
@Motylkowa! a na lekko stymulowanym jak wyjdzie na niedzielę to co?
No to też klapa :) więc po prostu zostaje trzymać kciuki żeby owulka nie była we wtorek tylko każdy inny dzień tygodnia :) masz 85% szans że nie wypadnie we wtorek :)

Przepraszam, że się wtrącę ale cały czas Was podglądam z przyczajki ;)

Ja bardzo polecam "Ciąża+", masz dzidziola w 3D w każdym tygodniu ciąży, do tego opis co się dzieje :) Korzystam z niej razem z apką "Preglife", bo tam z kolei jest pięknie opisane co dzieje się z Tobą/Twoim ciałem ale i również jest zakładka dla mężczyzny coby mógł trochę bardziej zrozumieć jak mogą wyglądać Twoje dni ;)

Serdecznie gratuluję dziewczynom już po transferach i trzymam kciuki za te przed. Dziewczyny, jesteście turbo silne! ❤️❤️
To przy okazji daj znać co tam u Ciebie, jak rośniecie? 😄

ja nawet teraz nie myślę o kolejnej stymulacji. Dla mnie to, ze w ogóle podchodzę do IVF do którego zarzekałam się, że nie podejdę nigdy to jest już duże obciążenie.
Mają dzwonić niedziela/poniedziałek na koniec hodolwli. I dobrze, nie chce codziennie bo te informacje i tak nic by nie znaczyły. Co z tego, ze 3 dnia bym miała 3 zarodki, jak 5 mogłabym mieć 0.
Trzymam za Ciebie wszystkie kciuki i nawet paluchy w stopach 🙂. Jesteś niesamowicie dzielna i pamiętaj, że wszystko się może zdarzyć 😘. Nie poddawaj się 🙂 ja jestem w ciąży 7 raz... Mam nadzieję, że w styczniu powitam drugie dziecko. Czasami te nasze komórki potrzebują wiary i niestety upartości w dążeniu do celu.

reklama
Do góry