reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Co w takiej sytuacji sie robi?
Wlasnie nie wiem bo zawsze miałam na zzucznym. Lekarz mówił że naturalny jak wyjdzie niedziela to cykl przepada bo moja klinika nie pracuje.
Ale też mówił że można mieć naturalny stymulowany, czyli podawać leki na wzrost pęcherzyka, na zahamowanie, i potem ovitrelle. Ja chciałam na naturalnym bez żadnych leków bo mam swoje owulacje.
No nie wiem miał ktoś taką sytuację albo wie co wtedy?😅

Wlasnie nie wiem bo zawsze miałam na zzucznym. Lekarz mówił że naturalny jak wyjdzie niedziela to cykl przepada bo moja klinika nie pracuje.
Ale też mówił że można mieć naturalny stymulowany, czyli podawać leki na wzrost pęcherzyka, na zahamowanie, i potem ovitrelle. Ja chciałam na naturalnym bez żadnych leków bo mam swoje owulacje.
Z naturalnym jest takie wlasnie ryzyko że jeśli owulacja wypadnie we wtorek to transfer może być odwołany jeśli klinika nie robi transferów w niedzielę :( i czekasz jak w kolejnym cyklu się ułoży. Albo robisz lekko stymulowany albo sztuczny jeśli nie chcesz ryzykować. Ja miałam naturalny cykl + ovitrelle :) i wtedy transfer 7 dni po ovitrelle :) tak na prawdę nie wiesz kiedy będziesz mieć owulke, więc na razie bym się tym nie przejmowała, bo ta owulka może być równie dobrze w 10 dc albo 19 dc :)

A przy sztucznym transfer jest w tym samym cyklu?

No to teraz kolejny stres.
Nie dość że walczę bo klinika pobiera opłaty, 3 wizyty to ok 1200 zł a nikt mi nie zagwarantuje że mi to zwrócą. Do tego na 3 wizycie się dowiem ze klapa bo wyjdzie na niedziele😢
Nie wiem może pomyślę nad sztucznym, 2x się udało 😏
@Motylkowa! a na lekko stymulowanym jak wyjdzie na niedzielę to co?

reklama
Do góry