reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
U mnie przeciwbólowe puściły i jak leżę to jest spoko, ale jak mam wstać i się przejść, to czuję duży dyskomfort i ból podbrzusza, co wam najbardziej pomagało po punkcji?

Dziewczyny, czy też miałyście zalecane zrobić USG piersi przed IVF? 3 lata temu wyszedł mi mały guzek niezłośliwy w jednej piersi, biopsja go na szczęście załatwiła, ale czy jakby coś znowu mi wyszło to jest to przeciwwskazanie do IVF? Mam torbielowatą budowę piersi, więc nie wykluczam znowu jakiejś zmiany i nie chciałabym się tylko z tego powodu wykluczyć 😩
Oczywiście. USG i cytologia to są podstawowe badania które TRZEBA robić raz w roku, nieważne czy podchodzisz do IVF czy nie :)

Niestety u mnie również czas - w piątek punkcją a dzisiaj we wtorek w końcu normalnie chodzę
Nie pocieszacie, po ostatniej punkcji dopiero trzeciego dnia było ok, ale nie brałam nic przeciwbólowego, bo był transfer świeży. Tym razem nie będę oszczędzać na przeciwbólowych, bo w czwartek wracam do pracy, na szczęście zdalnie :D

Dziewczyny, czy też miałyście zalecane zrobić USG piersi przed IVF? 3 lata temu wyszedł mi mały guzek niezłośliwy w jednej piersi, biopsja go na szczęście załatwiła, ale czy jakby coś znowu mi wyszło to jest to przeciwwskazanie do IVF? Mam torbielowatą budowę piersi, więc nie wykluczam znowu jakiejś zmiany i nie chciałabym się tylko z tego powodu wykluczyć 😩
USG piersi u mnie nie było wymagane. Jednak jeśli masz taką historię za sobą to tym bardziej lepiej zrobić przed. Wiele guzków jest zależnych od hormonów i lekarz w razie czego będzie mógł dobrać inny lek do stymulacji lub będziesz mieć pewność, że jest wszystko ok.

reklama
Do góry