Kiedy testujesz?tak musiałam mieć aktualne badanie piersi
reklama
Gosia0132
Fanka BB :)
Ale krótka „lista” , zazdroszczęgonal i menopur wieczorem, orgalutran rano, wizytę kontrolną w sobotę i wtedy tez zrobią mi hormony, punkcja poniedziałek- środa.
raisonnablement
U mnie przeciwbólowe puściły i jak leżę to jest spoko, ale jak mam wstać i się przejść, to czuję duży dyskomfort i ból podbrzusza, co wam najbardziej pomagało po punkcji?
Gosia0132
Ja miałam ciemna koszule nocna (została mi z porodu), i grube skarpety generalnie u góry musi być coś luźnego bo podpinając pod monitorDziewczyny co bierze się ze sobą na punkcję? Dostaje się spódniczkę czy całe wdzianko? Ja już nie pamiętam
amusedxxx
Oczywiście. USG i cytologia to są podstawowe badania które TRZEBA robić raz w roku, nieważne czy podchodzisz do IVF czy nieDziewczyny, czy też miałyście zalecane zrobić USG piersi przed IVF? 3 lata temu wyszedł mi mały guzek niezłośliwy w jednej piersi, biopsja go na szczęście załatwiła, ale czy jakby coś znowu mi wyszło to jest to przeciwwskazanie do IVF? Mam torbielowatą budowę piersi, więc nie wykluczam znowu jakiejś zmiany i nie chciałabym się tylko z tego powodu wykluczyć
amusedxxx
Szczerze to czas ja nie brałam żadnych lekówU mnie przeciwbólowe puściły i jak leżę to jest spoko, ale jak mam wstać i się przejść, to czuję duży dyskomfort i ból podbrzusza, co wam najbardziej pomagało po punkcji?
Gosia0132
U mnie przeciwbólowe puściły i jak leżę to jest spoko, ale jak mam wstać i się przejść, to czuję duży dyskomfort i ból podbrzusza, co wam najbardziej pomagało po punkcji?
Niestety u mnie również czas - w piątek punkcją a dzisiaj we wtorek w końcu normalnie chodzęSzczerze to czas ja nie brałam żadnych leków
raisonnablement
Nie pocieszacie, po ostatniej punkcji dopiero trzeciego dnia było ok, ale nie brałam nic przeciwbólowego, bo był transfer świeży. Tym razem nie będę oszczędzać na przeciwbólowych, bo w czwartek wracam do pracy, na szczęście zdalnieNiestety u mnie również czas - w piątek punkcją a dzisiaj we wtorek w końcu normalnie chodzę
annn1
USG piersi u mnie nie było wymagane. Jednak jeśli masz taką historię za sobą to tym bardziej lepiej zrobić przed. Wiele guzków jest zależnych od hormonów i lekarz w razie czego będzie mógł dobrać inny lek do stymulacji lub będziesz mieć pewność, że jest wszystko ok.Dziewczyny, czy też miałyście zalecane zrobić USG piersi przed IVF? 3 lata temu wyszedł mi mały guzek niezłośliwy w jednej piersi, biopsja go na szczęście załatwiła, ale czy jakby coś znowu mi wyszło to jest to przeciwwskazanie do IVF? Mam torbielowatą budowę piersi, więc nie wykluczam znowu jakiejś zmiany i nie chciałabym się tylko z tego powodu wykluczyć
reklama
wrobelmm
Potwierdzam! Trzeba je mieć zawsze aktualne, co rok odświeżane - bezdyskusyjnie.Oczywiście. USG i cytologia to są podstawowe badania które TRZEBA robić raz w roku, nieważne czy podchodzisz do IVF czy nie