reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Spokojnie. Stymulacja trwa ok 12 dni, lek przyjmujesz codziennie więc zadziała przez ten czas odpowiednio. Na pewno była to nieznaczna ilość. Bez paniki, poprostu uważniej następnym razem ☺️
Następnym razem też, jeżeli masz taką wątpliwość, pobierz poprostu dawkę jeszcze raz i zgłoś lekarzowi przy wizycie że jedna dawka się zmarnowała, jak zabraknie to lekarz dopisze receptę.
Powiem lekarzowi o tym na wizycie, dzisiaj pierwszy dzień stymulacji więc myślę, że faktycznie lek zdąży zadziałać na spokojnie, ale sposób mieszania tego leku i podawania już na starcie mnie zestresował :D

reklama
Bardzo mi przykro. Nie tak miało być :( Tule mocno.

Jak się fizycznie czujesz - ból brzucha już odpuścił, czy nadal Ci doskwiera?
Dzisiaj pierwsza całą noc przespaną bez ataku. Nie wiem czy to już powoli się uspokaja czy zasługa scopolanu na noc. Psychicznie już też lepiej trochę ułożyłam już sobie w głowie, są chwile, że jest ciężko ale tłumaczę sobie że póki są jakieś komórki to trzeba szukać i próbować. Najwięcej teraz myślę o tym co warto by było zmienić i zbadać.
W poniedziałek wizyta więc zobaczę co lekarz powie poza hasłem, że było mało komórek więc szanse że się uda też były małe.

Dziewczyny użyłam dziś pierwszy raz gonal f oraz mensinorm i niestety mensinorm przy usuwaniu pęcherzyków powietrza mi trochę wyskoczył w powietrze i już chce mi się płakać, że zmarnowałam lek i będzie to miało wpływ na stymulację. Myślicie, że świruje czy tak się po prostu może zdarzyć i nic poważnego nie powinno się dziać? W stresie nawet nie zerknęłam ile to było, ale trwało to dosłownie sekundę…
Mnie też się tak zdarzyło także na spokojnie 🙂 To najprawdopodobniej tylko kilka kropel więc lek zadziała, poza tym tak jak dziewczyny mówią bierze się go przez kilkanaście dni więc 👍

Dzisiaj pierwsza całą noc przespaną bez ataku. Nie wiem czy to już powoli się uspokaja czy zasługa scopolanu na noc. Psychicznie już też lepiej trochę ułożyłam już sobie w głowie, są chwile, że jest ciężko ale tłumaczę sobie że póki są jakieś komórki to trzeba szukać i próbować. Najwięcej teraz myślę o tym co warto by było zmienić i zbadać.
W poniedziałek wizyta więc zobaczę co lekarz powie poza hasłem, że było mało komórek więc szanse że się uda też były małe.
Tyle dobrego - oby już się uspokajało i nie było kolejnych zwrotów akcji.

A co do psychiki, to jesteś bardzo dzielna i masz absolutną rację - póki są komórki, jest nadzieja i trzeba próbować ❤️

Czy Twój partner robił rozszerzone badania nasienia, HBA, chromatynę?

Ty ze swojej strony bierzesz/robisz już chyba wszystko co trzeba - koenzym 3x200mg, wit c, d, omega 3, inozytol, magnez. Ja biorę jeszcze resweratrol, berberyne i laktoferyne.
Zapytaj lekarza, może w Twoim przypadku warto będzie wdrożyć np. DHEA, które w niektórych przypadkach również korzystnie wpływa na poprawę jakości komórek.

Wiem, że kiepsko to zabrzmi, ale takie sytuacje czasem się zdarzają i nie ma na to żadnego wpływu - nie wykluczone, że kolejna stymulacja, przy takiej samej suplementacji i pozostałych zmiennych, doprowadzi do rozwoju zdrowej ciąży. Trzymam za to kciuki bardzo mocno.

Będziecie mogli nieco odpocząć podczas tego długiego weekendu?

Tyle dobrego - oby już się uspokajało i nie było kolejnych zwrotów akcji.

A co do psychiki, to jesteś bardzo dzielna i masz absolutną rację - póki są komórki, jest nadzieja i trzeba próbować ❤️

Czy Twój partner robił rozszerzone badania nasienia, HBA, chromatynę?

Ty ze swojej strony bierzesz/robisz już chyba wszystko co trzeba - koenzym 3x200mg, wit c, d, omega 3, inozytol, magnez. Ja biorę jeszcze resweratrol, berberyne i laktoferyne.
Zapytaj lekarza, może w Twoim przypadku warto będzie wdrożyć np. DHEA, które w niektórych przypadkach również korzystnie wpływa na poprawę jakości komórek.

Wiem, że kiepsko to zabrzmi, ale takie sytuacje czasem się zdarzają i nie ma na to żadnego wpływu - nie wykluczone, że kolejna stymulacja, przy takiej samej suplementacji i pozostałych zmiennych, doprowadzi do rozwoju zdrowej ciąży. Trzymam za to kciuki bardzo mocno.

Będziecie mogli nieco odpocząć podczas tego długiego weekendu?
Miał robione rozszerzone badania nasienia, na pewno miał HBA, ros, test mar, chromatyna również i niby było wszystko w normie lab.

Muszę przeglądać dokładnie swoje suple i posprawdzac w nich ilości składników. Już widzę że np w moich suplach tenfertil ona Amh była dużo niższa zawartość koenzymu. Nie wiem ile powinno się stosować resweratolu? Podpowiesz czego i ile warto brać ?

Co do weekendu całe szczęście mamy wolne i siedzimy w domu. Nawet nie chce mi się myśleć o pracy 😅

Ostatnia edycja:
Miał robione rozszerzone badania nasienia, na pewno miał HBA, ros, test mar, chromatyna również i niby było wszystko w normie lab.

Muszę przeglądać dokładnie swoje suple i posprawdzac w nich ilości składników. Już widzę że np w moich suplach tenfertil ona Amh była dużo niższa zawartość koenzymu. Nie wiem ile powinno się stosować resweratolu? Podpowiesz czego i ile warto brać ?

Co do weekendu całe szczęście mamy wolne i siedzimy w domu. Nawet nie chce mi się myśleć o pracy 😅
Trzymam kciuki, musi być dobrze i każdej z nas się na pewno kiedyś uda!

To całkiem sporo miał zrobione, więc pewnie na tym polu lekarz nie będzie zalecał kolejnych, ale dowiecie się na konsultacji.

A genetyczne robiliście w Katowicach?

U mnie zalecenia są takie:
- koenzym (ubichinol) 3x200mg,
- wit. D 4000 j.,
- wit. C min. 1000j.,
- resweratrol 1x 400mg (biorę 390 mg z yango),
- lactoferyna 2x 100mg,
- berberyna 2x 500mg,
- inozytol ok. 1300mg
- b-complex x 1
- magnez - to już w zależności od zapotrzebowania - biorę albo megnefar forte albo 3 formy z yango,
- omega 3 3x 1000mg (epa 180mg + dha 120mg).

Z tym dhea, to też były wysokie dawki, bo 3x 25mg.

Wypoczywaj więc i spróbuj zrobić dla siebie coś miłego, żebyś nieco mogła oderwać myśli od staraczkowych tematów ☺️

To całkiem sporo miał zrobione, więc pewnie na tym polu lekarz nie będzie zalecał kolejnych, ale dowiecie się na konsultacji.

A genetyczne robiliście w Katowicach?

U mnie zalecenia są takie:
- koenzym (ubichinol) 3x200mg,
- wit. D 4000 j.,
- wit. C min. 1000j.,
- resweratrol 1x 400mg (biorę 390 mg z yango),
- lactoferyna 2x 100mg,
- berberyna 2x 500mg,
- inozytol ok. 1300mg
- b-complex x 1
- magnez - to już w zależności od zapotrzebowania - biorę albo megnefar forte albo 3 formy z yango,
- omega 3 3x 1000mg (epa 180mg + dha 120mg).

Z tym dhea, to też były wysokie dawki, bo 3x 25mg.

Wypoczywaj więc i spróbuj zrobić dla siebie coś miłego, żebyś nieco mogła oderwać myśli od staraczkowych tematów ☺️
Właśnie nie robiliśmy tych badań w Katowicach, trochę zbiło mnie z myśli to że zaszłam w tą CP bez problemu po drożności i stawiałam że główny problem to jajowody. Robiliśmy tylko na własną rękę kariotypy. Myślisz że w tych badaniach z Katowic coś więcej mogłoby wyjść, co ma wpływ na tą sytuację?

Dziękuję bardzo za rozpiskę ❤️💕

reklama
Do góry