reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

A mam pół fiołki na jedną dawkę .... To jest prawie 2tys do kolejnej wizyty ... Jak tam dalej pójdzie to nie będzie mnie stać żeby dojechać do kliniki na punkcję .....
A babeczka w klinice na początku mówiła że leki są refundowane i będą kosztować ok 1000zl a tu masz... Muszę napisać @ do MZ
Jaka jednostkę masz na recepcie ? Może zapomnieli wpisać tobie na niej R lub masz tam inna dawkę (mniejsza). Ja ostatnio 3.20 płaciłam na Puregon

Załączniki

• IMG_8874.jpeg
    IMG_8874.jpeg
    63,8 KB · Wyświetleń: 69
reklama
A mam pół fiołki na jedną dawkę .... To jest prawie 2tys do kolejnej wizyty ... Jak tam dalej pójdzie to nie będzie mnie stać żeby dojechać do kliniki na punkcję .....
A babeczka w klinice na początku mówiła że leki są refundowane i będą kosztować ok 1000zl a tu masz... Muszę napisać @ do MZ
Jeśli jesteś w programie rządowym to leki do stymulacji powinnaś mieć refundowane. Powinny kosztować grosze, tak było u mnie i myślę że u większości dziewczyn. Umowę już podpisałaś do procedury ?

Jaka jednostkę masz na recepcie ? Może zapomnieli wpisać tobie na niej R lub masz tam inna dawkę (mniejsza). Ja ostatnio 3.20 płaciłam na Puregon
Jeśli jesteś w programie rządowym to leki do stymulacji powinnaś mieć refundowane. Powinny kosztować grosze, tak było u mnie i myślę że u większości dziewczyn. Umowę już podpisałaś do procedury ?
Na recepcie twardo wpisał mi 100% lekarz.
Mam dawkę na Recepcie Menopur600 3 fiolki, biorę dawkę 300 jednorazowo
Tak, umowę mamy podpisaną.
Będę pisać do MZ a na następnej wizycie zapytam lekarza czemu tak, chociaż może dostanę odp z kliniki też, bo zadałam zapytanie

Hej, oczywiście czytałam pierwszą stronę, ale zastanawiam się jak to jest z
Pierwszą wizytą, lekarz zleca badania które są niezbędne, a których nie ma? I załóżmy ile mam czasu na wykonanie ich i w ile realnie maksymalnie je powinnam otrzymać? I czy dobrze rozumiem że kolejna wizyta to kwalifikacyjna z wynikami badań? I jak się zakwalifikuje załóżmy, to wtedy w jakim czasie wszystko się odbywa? Na przestrzeni jednego dwóch czy ilu cykli do momentu transferu? Chodzi mi o to jak to się rozciąga w czasie, orientacyjne?

Na recepcie twardo wpisał mi 100% lekarz.
Mam dawkę na Recepcie Menopur600 3 fiolki, biorę dawkę 300 jednorazowo
Tak, umowę mamy podpisaną.
Będę pisać do MZ a na następnej wizycie zapytam lekarza czemu tak, chociaż może dostanę odp z kliniki też, bo zadałam zapytanie
Moim zdaniem to wina lekarza, powinien zaznaczyć odpłatność R a nie 100%

Hej, oczywiście czytałam pierwszą stronę, ale zastanawiam się jak to jest z
Pierwszą wizytą, lekarz zleca badania które są niezbędne, a których nie ma? I załóżmy ile mam czasu na wykonanie ich i w ile realnie maksymalnie je powinnam otrzymać? I czy dobrze rozumiem że kolejna wizyta to kwalifikacyjna z wynikami badań? I jak się zakwalifikuje załóżmy, to wtedy w jakim czasie wszystko się odbywa? Na przestrzeni jednego dwóch czy ilu cykli do momentu transferu? Chodzi mi o to jak to się rozciąga w czasie, orientacyjne?
mi zlecił badania jak już zapisał do programu.
Przed na pierwszej wizycie znalazł polipy które musiałam usunąć. Po histeroskopi mnie zapisał do programu. Jesteśmy w tej klinice już 3lata, a chyba trzeba być minimum rok

reklama
Do góry