reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Raczej są pobierane wszystkie. W ciągu tych ostatnich dni stymulacji dużo komórek może dojrzeć :) u mnie całą stymulację było widać 12 rokujących pęcherzyków a nagle się okazało że pobrano 18 pęcherzyków, z czego 16 z nich było dojrzałych :) więc wszystko się może zdarzyć!
Dajesz nadzieję 🤞🏻💕

reklama
A ja mam pytanko do mądrych głów, jeśli mam te 16 pęcherzyków ale czysto teoretycznie tylko np 5 będzie powyżej tych 17-18mm, to co z resztą? Też jest pobierany z nich płyn? Jest szansa, że tam też będzie jakaś dojrzała komórka?🙈
wydaje mi się że muszą pobrać żeby nie zostawiać tych 10 pęcherzyków w środku bo co z nimi? Mogą się torbiele porobić😃 pobierają wszystko i wychodzi które są dojrzałe i zdolne do zaplodnienia 😀

wydaje mi się że muszą pobrać żeby nie zostawiać tych 10 pęcherzyków w środku bo co z nimi? Mogą się torbiele porobić😃 pobierają wszystko i wychodzi które są dojrzałe i zdolne do zaplodnienia 😀
No ma to wszystko sens, a człowiek i tak siedzi i rozkminia 😆

my to jesteśmy asy 😅 a mówiłaś o Twoich planach i researchach mężowi? Ja wszystko po cichaczu robiłam bo wiedziałam, że on stwierdzi że mnie powaliło 😂

Dzięki, że pytasz, dzisiaj kolejny dzień jest ok. Póki co nie nic nie boli, mdłości nie męczą już prawie wcale 💪🏻 a podgląd, tudzież inwentaryzacja kurnika już dziś o 17. Trochę się stresuję, bo lekarka do której chodziłam ma teraz tydzień urlopu więc idę do innej w klinice i mam nadzieję, że będzie spoko :)
Tak, mówiłam 😎 on też powalony jak ja, więc nie robi to na nim wrażenia 🤣

Inwentaryzacja, padłam 🤣 no to trzymamy kciuki o 17! wpływu na plany urlopowe lekarki prowadzącej niestety nie masz, więc trzeba wziąć na klatę tą małą zmianę. A pewna jestem że jakichś lekarzy z czapy klinika nie zatrudnia, więc ta inna lekarka policzyć jajeczka Ci na pewno da radę :) punkcja raczej następny tydzień się szykuje?

Tak, mówiłam 😎 on też powalony jak ja, więc nie robi to na nim wrażenia 🤣

Inwentaryzacja, padłam 🤣 no to trzymamy kciuki o 17! wpływu na plany urlopowe lekarki prowadzącej niestety nie masz, więc trzeba wziąć na klatę tą małą zmianę. A pewna jestem że jakichś lekarzy z czapy klinika nie zatrudnia, więc ta inna lekarka policzyć jajeczka Ci na pewno da radę :) punkcja raczej następny tydzień się szykuje?
A to zazdro, ja się nie odważyłam dzielić moim szaleństwem 😆
Punkcja wstępnie w czwartek, dzisiaj się okaże czy wszystko idzie zgodnie z planem🙈

Wklejam aktualny kalendarz 🥰 Tradycyjnie - jakby mi coś uciekło i nie zaktualizowałabym, dajcie znać.

Czekają na kwalifikację / czekają na stymulację / czekają na wizytę:
@LadyCaro - wizyta sierpień / wrzesień
@fckathy - kwalifikacja 8.08
@annn1 - czekamy do kolekjnego cyklu
@Gosia0132 - kwalifikacja w sierpniu
@Ann2907 - kwalifikacja 29.07
@Martuska. kwalifikacja 23.07

W trakcie stymulacji:
@Motylkowa!
@Emily0308
@Asiur93
@Aileen31
@amusedxxx
@wrobelmm

Czekają na transfer:
@QueenK - transfer w sieprniu
@Lea2022 - transfer na koniec sierpnia

Po transferze, czekamy na pozytywną betę ❤️❤️:
@Asiulkaaaa - beta pozytywna ❤️
@Madzia.lenka transfer był 3.07
@Dukasia beta pozytywna ❤️
@Deess. - beta pozytywna ❤️
@Devin - beta pozytywna ❤️
@Astkamisia

Trzymamy kciuki za ten tydzień!

Wklejam aktualny kalendarz 🥰 Tradycyjnie - jakby mi coś uciekło i nie zaktualizowałabym, dajcie znać.

@Gosia0132 - kwalifikacja w sierpniu

W trakcie stymulacji:
@Motylkowa!
@Emily0308
@Asiur93
@Aileen31
@amusedxxx
@wrobelmm

Czekają na transfer:
@QueenK - transfer w sieprniu
@Lea2022 - transfer na koniec sierpnia

Po transferze, czekamy na pozytywną betę ❤️❤️:
@Asiulkaaaa - beta pozytywna ❤️
@Madzia.lenka transfer był 3.07
@Dukasia beta pozytywna ❤️
@Deess. - beta pozytywna ❤️
@Devin - beta pozytywna ❤️
@Astkamisia

Trzymamy kciuki za ten tydzień!
Ja czekam na transfer mrożony, stymulacja zakończona :)

reklama
To wklejam zaktualizowany:
Kalendarz:

@Gosia0132 - czeka na stymulację
@Izuu007 rozpoczęcie stymulacji 16.08

W trakcie stymulacji: