reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Aa to sorki nie znam się
No ogólnie chodzi o to, że teraz będzie antybiotyk, biopsja potwierdzi po nim, że będzie czysto, a nieprzeleczony partner nadal będzie miał w sobie patogen, którym podzieli się z partnerką i to takie zamknięte koło, dopóki oboje nie będą mieli leczenia. Przynajmniej mi kiedyś tak ginekolog mówił, że w przypadku infekcji powinno się leczyć parami, żeby to błędne koło przerwać.

reklama
No ogólnie chodzi o to, że teraz będzie antybiotyk, biopsja potwierdzi po nim, że będzie czysto, a nieprzeleczony partner nadal będzie miał w sobie patogen, którym podzieli się z partnerką i to takie zamknięte koło, dopóki oboje nie będą mieli leczenia. Przynajmniej mi kiedyś tak ginekolog mówił, że w przypadku infekcji powinno się leczyć parami, żeby to błędne koło przerwać.
No w sumie logiczne, nam nie zlecił nic dla męża po biopsji 😶‍🌫️

Cześć dziewczyny, miałam umówić się do lekarza 1-2 dc, zeby rozpoczac stymulacje, dzisiaj on nie przyjmuje. W pon. jest klinika zamknieta... dopiero lekarz jest we wtorek - 4 dc. Myślicie że to za późno na rozpoczęcie stymulacji ?

Ale wydaje mi się, że stan zapalny endometrium nie wynika z jakichś patogenów z zewnątrz? Tu bardziej chodzi o jakieś infekcje bakteryjne czy wirusowe pochwy. To wtedy tak. Ja w sumie mam to gowno drugi raz i mąż nie dostał żadnych leków. Ale może zadzwonię do niego i dopytam na wszelki wypadek.

Ale wydaje mi się, że stan zapalny endometrium nie wynika z jakichś patogenów z zewnątrz? Tu bardziej chodzi o jakieś infekcje bakteryjne czy wirusowe pochwy. To wtedy tak. Ja w sumie mam to gowno drugi raz i mąż nie dostał żadnych leków. Ale może zadzwonię do niego i dopytam na wszelki wypadek.

Dokładnie też mi się wydaje, że zapalenie endometrium nie wymaga przeleczenia partnera bo to jakbyś Ty miała anginę i w razie czego leczyła partnera

Cześć dziewczyny, miałam umówić się do lekarza 1-2 dc, zeby rozpoczac stymulacje, dzisiaj on nie przyjmuje. W pon. jest klinika zamknieta... dopiero lekarz jest we wtorek - 4 dc. Myślicie że to za późno na rozpoczęcie stymulacji ?
Hej, a nie masz możliwości dzisiaj do innego pójść? A po wolnym na kontrolę do prowadzącego? Mi ostatnio powiedzieli, że maksymalnie 2dc i na szybko mi szukali miejsca.

Stan zapalny endometrium mogą wywołać bakterie właśnie przeniesione z pochwy, więc jedno ma powiązanie z drugim.

Ogólnie chyba może mieć, ale chyba w swojej drodze do macierzyństwa @LadyCaro miała różne wymazy i tam było raczej czysto więc myślę, że to nie to.

Ja jestem laikiem totalnym, ale prędzej bym zrozumiała że to polip i te inne mikro polipy są za to odpowiedzialne, a nie jakaś infekcja z zewnątrz

Hej, a nie masz możliwości dzisiaj do innego pójść? A po wolnym na kontrolę do prowadzącego? Mi ostatnio powiedzieli, że maksymalnie 2dc i na szybko mi szukali miejsca.
Napisałam do innego lekarza z tej samej kliniki, mam nadzieje że coś się uda ogarnąć.. bo może faktycznie to ma znaczenie, te dwa dni. Dzięki

reklama
Ogólnie chyba może mieć, ale chyba w swojej drodze do macierzyństwa @LadyCaro miała różne wymazy i tam było raczej czysto więc myślę, że to nie to.

Ja jestem laikiem totalnym, ale prędzej bym zrozumiała że to polip i te inne mikro polipy są za to odpowiedzialne, a nie jakaś infekcja z zewnątrz
Te polipy są często następstwem stanu zapalnego, więc ja dopytałabym lekarza tak dla świętego spokoju. Nam na studiach na zajęciach z ginekologii bardzo podkreślali znaczenie leczenia partnera, mój ginekolog też podchodzi do tego w ten sposób, stąd moje komentarze w tej sprawie, zwłaszcza, że to nie pierwszy, a kolejny raz.

Do góry