reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
W pierwszym trymestrze nie jest wskazane latanie, w trzecim też nie. W drugim ok - o ile nic się nie dzieje, a tego też wcześniej nie przewidzisz.
Jak leciałam sama w ciazy to ok 25tc dziecko mi się obróciło w brzuchu, bujałam się w samolocie tak się wiercila, w Bergen zapinałam kurtkę zimowa po wylądowaniu w Polsce już nie 🤣 ale na powrocie to ok 31tc przy lądowaniu się przestraszyłam bo dostałam już skurczu bardzo mocnego, na szczęście jednego, taki ostrzegawczego.

Miałam dzisiaj szybkie USG, widać ładny pęcherzyk, a nawet lekarz mówi, że widzi coś drugiego, ale to nic nie znaczy i dopiero jak będą zarodki to można o tym coś powiedzieć 🫣 Serce mi prawie stanęło.
A to nie Ty miałaś taka wysoka betę? Tylko się cieszyć:) masz przypadek bliźniaków w rodzinie?
Mój kolega w pracy z pierwsza żona ma 1 dziecko, rozwiedli się. Teraz z partnerka chcieli jedno dziecko, poszli na usg a lekarz mówi że gratuluję ale na dziś nie określę czy to będą bliźniaki czy trojaczki... serce im stanęło, czekali 2 tygodnie na kolejne usg. Skończyło się na bliźniakach;)

A to nie Ty miałaś taka wysoka betę? Tylko się cieszyć:) masz przypadek bliźniaków w rodzinie?
Mój kolega w pracy z pierwsza żona ma 1 dziecko, rozwiedli się. Teraz z partnerka chcieli jedno dziecko, poszli na usg a lekarz mówi że gratuluję ale na dziś nie określę czy to będą bliźniaki czy trojaczki... serce im stanęło, czekali 2 tygodnie na kolejne usg. Skończyło się na bliźniakach;)
Mam przypadek bliźniaków 🙈 No takie miałam przyrosty x3/x4 średnio, ale nie przyszłoby mi to do głowy nawet. Dzisiaj robię ostatnią betę to zobaczymy jaki przyrost po 48h 😅 Będzie co ma być, ale stresik jeszcze większy niż normalnie 🙈

reklama
Do góry