reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Mój tak kombinuje już że na święta gdzieś lecieć, pozniej że na moje urodziny 14 stycznia.... a ja nie wiem czy to dobry pomysł, stracimy kasę za bilety jak się okaże że mam zakaz lotów. Transfer jak nic się nie odsunie w połowie grudnia. A może właśnie by się przydało takie odstresowanie.
no niestety nie da się nic zaplanować w przód. Nawet jeśli nie lot to trzeba brać pod uwagę ewentualną hospitalizację/ wizytę u lekarza poza granicami kraju.

reklama
@amusedxxx Ty też też miałaś te różowe, nasza testerko :D?
takie
IMG_0203.jpeg

Mój tak kombinuje już że na święta gdzieś lecieć, pozniej że na moje urodziny 14 stycznia.... a ja nie wiem czy to dobry pomysł, stracimy kasę za bilety jak się okaże że mam zakaz lotów. Transfer jak nic się nie odsunie w połowie grudnia. A może właśnie by się przydało takie odstresowanie.
W pierwszym trymestrze nie jest wskazane latanie, w trzecim też nie. W drugim ok - o ile nic się nie dzieje, a tego też wcześniej nie przewidzisz.

ja wstępnie na wizycie potwierdzającej w klinice dostałam info że nie ma przeciwwskazań bo wszystko było ok. Dobrze że postanowiliśmy poczekać do tego wstępnie planowanego urlopu na połowę października i kupić lasta. 4 dni później wylądowałam z krwawieniem w szpitalu i też zakaz lotów i ogólnie tryb odpoczynek. Chociaż kasa nie przepadła.
Dokładnie o to mi chodzi. Jest 90% ze nic się nie stanie, ale jak jednak coś się zadzieje to lepiej nie dokładać sobie stresu związanego z dostępem do opieki zdrowotnej. U mnie niestety przepadła kasa, ale jakoś bardzo mnie to nie boli dla tak długo wyczekiwanej ciazy.

reklama
W poniedziałek miałam transfer, mialyscie uczucie takiej ciężkości w brzuchu? , nie wiem jak to nazwać 😅 jakbym ciągle najedzona była + delikatne skurcze brzucha.

Do góry