reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Mój tak kombinuje już że na święta gdzieś lecieć, pozniej że na moje urodziny 14 stycznia.... a ja nie wiem czy to dobry pomysł, stracimy kasę za bilety jak się okaże że mam zakaz lotów. Transfer jak nic się nie odsunie w połowie grudnia. A może właśnie by się przydało takie odstresowanie.
no niestety nie da się nic zaplanować w przód. Nawet jeśli nie lot to trzeba brać pod uwagę ewentualną hospitalizację/ wizytę u lekarza poza granicami kraju.

reklama
@amusedxxx Ty też też miałaś te różowe, nasza testerko :D?
takie
IMG_0203.jpeg

Mój tak kombinuje już że na święta gdzieś lecieć, pozniej że na moje urodziny 14 stycznia.... a ja nie wiem czy to dobry pomysł, stracimy kasę za bilety jak się okaże że mam zakaz lotów. Transfer jak nic się nie odsunie w połowie grudnia. A może właśnie by się przydało takie odstresowanie.
W pierwszym trymestrze nie jest wskazane latanie, w trzecim też nie. W drugim ok - o ile nic się nie dzieje, a tego też wcześniej nie przewidzisz.

ja wstępnie na wizycie potwierdzającej w klinice dostałam info że nie ma przeciwwskazań bo wszystko było ok. Dobrze że postanowiliśmy poczekać do tego wstępnie planowanego urlopu na połowę października i kupić lasta. 4 dni później wylądowałam z krwawieniem w szpitalu i też zakaz lotów i ogólnie tryb odpoczynek. Chociaż kasa nie przepadła.
Dokładnie o to mi chodzi. Jest 90% ze nic się nie stanie, ale jak jednak coś się zadzieje to lepiej nie dokładać sobie stresu związanego z dostępem do opieki zdrowotnej. U mnie niestety przepadła kasa, ale jakoś bardzo mnie to nie boli dla tak długo wyczekiwanej ciazy.

reklama
W poniedziałek miałam transfer, mialyscie uczucie takiej ciężkości w brzuchu? , nie wiem jak to nazwać 😅 jakbym ciągle najedzona była + delikatne skurcze brzucha.

Do góry