reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Monitoring w 12 dc umówiony na 30 października, zobaczymy co tam sie wydarzy :D
No to ten 30 października musi być udany- ja wstępnie wtedy transfer.
Na dzień dzisiejszy 11dc pecherzyk 15 mm który się mega ukrywał. W środę mam sobie podać ovitrelle, w piątek kontrola czy wsio ok. I jak wspomniałam 30 transfer.

reklama
Witajcie:) Czy sa tu dziewczyny, które korzystają z programu refundacji po wczesniejszej procedurze in vitro z ktorej pozostał jeszcze zarodek? W 02.2023 mialam udany transfer zarodka ( 1. procedura, 1. Transfer). Pozostal nam jeszcze jeden zaraodek 2CB ( ciaza byla z 2BB). Czy tutaj wymagana jest cala lista badan przed transferem?

Witajcie:) Czy sa tu dziewczyny, które korzystają z programu refundacji po wczesniejszej procedurze in vitro z ktorej pozostał jeszcze zarodek? W 02.2023 mialam udany transfer zarodka ( 1. procedura, 1. Transfer). Pozostal nam jeszcze jeden zaraodek 2CB ( ciaza byla z 2BB). Czy tutaj wymagana jest cala lista badan przed transferem?
Badania przed transferem zrobila mi klinika cała ta wirusowke itd. Roku starań już nie trzeba udowadniać 😉

Dziekuje za odpowiedz. Ile czasu jest potrzebne od pierwszej wizyty do transferu? Czy te badania sa wowczas bezplatne?
Różnie bywa w klinikach.ja za 1 wizytę płaciłam, za badania tego samego dnia już nie. Ile czasu? Pierwsza wizytę miałam 10 października, 11 października dostałam okres, 30 planowany transfer jak dojdzie do ovu i endo podrośnie

Miałam USG właśnie, czuję, że wiem coś więcej. Krwiak jest duży, ma praktycznie tyle samo co pęcherzyk, czyli 5,5x4cm (pęcherzyk ma 5,5x5), więc najgorsza opcja to że krwiak się oderwie i zabierze że sobą dziecko. Inne opcje to albo ze mną zostanie i nie będzie przeszkadzał, albo się wchłonie, co jest najbardziej pożądane. Tak więc zagrożenie nie minęło, jedynie na te chwilę z dzieckiem jest wszystko w porządku, ma rączki, nóżki, rośnie, serce bije prawidłowo. Trzeba czekać dalej, zostawili mnie jeszcze w szpitalu.
U mnie krwiak był mniejszy, bo 3,5x1,5cm, czyli mniejszy niż pęcherzyk, ale wielkości dziecka. To było 10.10. A dzisiaj już właściwie nie ma po nim śladu. Bardzo, bardzo Ci życzę, żeby u Ciebie było tak samo.

Dziekuje za odpowiedz. Ile czasu jest potrzebne od pierwszej wizyty do transferu? Czy te badania sa wowczas bezplatne?

Jak już dostaniecie kwalifikacje to wszystkie konieczne do wykonania transferu badania macie bezpłatne .
Np za tsh musiałam już płacić bo tego refundacja nie obejmuje - tak twierdzi klinika . Od uzyskania kwalifikacji macie 30 dni na transfer lub rozpoczęcie procedury 😉.

reklama
Do góry