reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Trochę się stresuję jutrzejszą punkcją. Kiedy we wtorek byłam na usg pani doktor mówiła, że pęcherzyki muszą jeszcze trochę podrosnąć i do wczoraj miałam stymulacje. Dzisiaj jajniki bolą mnie przeokrutnie. Martwię się, że się okaże, że jednak są za małe i cały miesiąc stymulacji pójdzie na nic :-(
Lekarz wie co robi ☺️

reklama
Ja u nich leczę się od 11 lat. Mam 10latka dzięki IMSI. Teraz też coś zaskoczyło ale niestety HCG spada więc nic z tego... Ponieważ nie mam zarodków muszę rozpocząć procedurę od początku. Myślę nad przebadaniem zarodków... Któraś badała ?
Ja będę badać więc mogę dać znać jak to będzie wyglądało tyle że ja pod kątem konkretnej wady. U mnie lekarz powiedział że powinnam się zamknąć w kwocie 6tys, od 4-6 zarodkow tak przewiduje.
@PaulinkaP wiem w jakim stanie jesteś, ja uszylalam od lekarza, bo płakałam że do 4 trzeba psychologa bo dziewczyna jest słaba, Pani psycholog anioł, moja lekarka gim Pani Wójtowicz również i to one mi pomogły. Dodatkowo dziewczyny swoimi historiami i wsparciem. Rozważ badania, jeżeli nie dziecka to swoimi i męża przed następna próba. To może Ci oszczędzić cierpienia. U mnie w badaniu wyszło że Rozyczka (tak ja nazwałam, w badaniach wyszło że dziewczynka) była nosicielem jak ja, ale informacja z laboratorium że próbka mogła być zanieczyszczona moim materiałem stąd taki wynik, i wtedy musiałam badanie robić ja i mąż. A ona była chora bo już na usg lekarz widział. Wyszło że jestem nosicielem mąż zdrowy. W skrócie oprócz obciazem która każdą ma, ja dodatkowo na 6 komórek 3 są tak chore że umierają do 6tc ( stąd moje dwa biocheny) 1 komórka zepsol Pateau bardzo ciężkie schorzenie do 12tc obumiera 98% dzieci a jak przezyje to ciężki przypadek, śmierć do roku po urodzeniu plus zagrożenie w trakcie ciąży dla mnie. 2 pozostałe jedna nosicielem i druga zdrowa. Stąd U mnie ivf z badaniem pgd. Ja na samą myśl zalewałam się łzami. Pamiętaj nie jesteś sama. Aniołek zawsze będzie przy Tobie. Nigdy o nim nie zapomnisz. Mi na pierwszy dzień stymulacji przypadł termin porodu jaki powinnam mieć Rozyczki. Nadal to boli, czuje duża niesprawiedliwość. Ale każda z nas tu walczy. Pamiętaj że jesteś silna. Pamiętaj że czeka na Ciebie córeczka w domu, to powinno dać Ci siłę.

Trochę się stresuję jutrzejszą punkcją. Kiedy we wtorek byłam na usg pani doktor mówiła, że pęcherzyki muszą jeszcze trochę podrosnąć i do wczoraj miałam stymulacje. Dzisiaj jajniki bolą mnie przeokrutnie. Martwię się, że się okaże, że jednak są za małe i cały miesiąc stymulacji pójdzie na nic :-(
Będzie ok, ja dzisiejsza się stymulacja stresowałam mocno, ale nigdy się tak nie wyspałam dobrze. Do tej pory mi się przysypia, inaczej na mnie to znieczulenie zadziałało. Plus czuje bol w podbrzuszu taki jak rano miałam. Bol jajników. Na pierwszym kontrolnym usg usłyszałam że jest 9 komórek, później na drugim że 7 i bałam się że mało będzie komórek do pgd, dzisiaj wyszło że 9 zdrowym oocytow pobrali. Głowa do góry. Anastazjilog powiedział przed odlotem że proszę trochę górskiego powietrza złapać i śniło mi się że chodzę po moich kochanych Tatrach. Jak mnie wybudzili powiedziałam zenmnie gór z ściągnęli.

Ale dlaczego nie chcesz? Masz jeszcze jakieś zarodki? Czy to twoje pierwsze poronienie?
Tak mamy jeszcze dwie blastocysty , poronienia nadal nie ma dostałam o 13 następne dwie tabletki dopochwowe i jeśli do rana nie poronie będą robić łyżeczkowanie 😭😭😭i podjęliśmy decyzję ,że chcemy zbadać kariotyp tkanki poronnej chcemy jednak wiedzieć przyczynę i docent tak wpisał na skierowaniu do szpitala aby takie badanie zrobić 💔💔💔więc zrobimy tak jak on tego chce

Bardzo mi przykro kochana, trzymaj się, przytulam mocno. Tu nie można chyba powiedzieć nic co pocieszy 💔 Dlaczego nie chcesz zrobić badań genetycznych ? Może to da odpowiedzi na pytania dlaczego.
Będziemy robić podjęliśmy decyzję z mężem i oddamy materiał do badania kariotyp tkanek po poronieniu mam tak w skierowaniu napisane przez docenta jeśli on chce to badanie zrobić to zrobimy najgorsze emocje minęły 😭😭i myślę że decyzję podjęliśmy słuszną i oddamy dowiemy się jaka była przyczyna że serduszko się zatrzymało 💔💔

Cześć dziewczyny, nie udzielam się tutaj ale podczytuje ;) jestem dziś po punkcji i czuję się mega wzdęta od wczoraj, aż boli mnie żołądek. Czy któraś z was tak miała i jak sobie poradziłyście z tym?

Cześć dziewczyny, nie udzielam się tutaj ale podczytuje ;) jestem dziś po punkcji i czuję się mega wzdęta od wczoraj, aż boli mnie żołądek. Czy któraś z was tak miała i jak sobie poradziłyście z tym?
Hej, niestety to bardzo czeste, u mnie takie uczucie utrzymywało się cztery dni. Lekkostrawna dieta, dużo wody i odpoczynku

reklama
Ja po ostatniej punkcji byłam już na granicy zgłoszenia się na izbę przyjęć, tak mnie męczyły dolegliwości brzucha. Espumisan, nospa, paracetamol, zdrowa dieta bogata w białko i dużo wody

Do góry