reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Mnie kręciło w macicy jak na okres, ale w trochę inny sposób. Bo na okres to miałam tak, jakby ktoś wziął w dłoń cała macice i ja delikatnie skręcił i nawet nieraz miałam aż zawroty głowy od tego. A przy udanym transferze to dokładnie takie same uczucie tylko tak, jakby ktoś palca punktowo wsadził i go przekręcił. To tak miałam od 1 dpt do 3 dpt. A 6-8 dpt miałam ciągniecie macicy w dol niewidzialna rączka takie bardzo delikatne. Później miałam jeszcze takie rozciąganie macicy przez kilka dni i później już nic. Teraz jestem 32 dpt i raz na jakiś czas mi się zdarza, ze mam takie właśnie w więzadłach macicy bóle, ze aż mnie zgina nieraz, szczególnie jak w nocy na siku wstanę. Tego nigdy wcześniej nie miałam. I to jest podobne do tego bólu jak się skurcz w stopie dostanie 😅
W którym dniu bete robiłaś i jaki wynik ?

Czyli może jest dla mnie szansa. Niby wychodzi druga kreska na testach ale brzuch boli :( obawiam się że do bety nie doczekam :(
Ja w pierwszej ciąży chodziłam wkurzona, że mam wyjątkowo męczący pms i czemu ten brzuch tak boli, a okresu nie ma. Dopiero kilka dni później wpadłam na pomysł zrobienia testu, tak bardzo byłam pewna, że się nie udało.

Dziewczyny ja po USG ku zaskoczeniu doktora mam 9 komórek i usg kolejne we wtorek a wg wielkości w czwartek punkcja. Powiedział że jak wszystko sprawnie pójdzie transfer będzie w następnym cyklu, powinniśmy się zmieścić z pgd. Mam nadzje że będzie ok bo przy moim nosicielstwie 1/6 komórek jest zdrowa.
Mogę zapytać czego nosicielem jesteś?
Translokacja Robertsonowska 13 i 14 chromosomu.

reklama
Biorę te same dawki proga co ostatnio, ale chyba poziom będę miała sporo wyższy bo tak mnie cycki już bolą że masakra i ciężkie jak kamienie. Nawet przy naturalnych cyklach rzadko mi się tak zdarzało. a aplikuję cyclogest tylnim wejściem 🍑, ciekawe czy to ma wpływ ze się może lepiej wchłania czy co. Jakbym się starała naturalnie to już bym sobie wkręcała, że to na pewno ciąża 😂

Do góry