W 2018 I w 2019 miałam przeciwciała igG czyli że wtórne zakazenie może być?A masz jeszcze wynik IgG do tego? Ale ogólnie dodanie IgM świadczy o aktywności wirusa. IgG określi czy to jest świeże i jeszcze nie masz przeciwciał, czy już organizm walczy.
reklama
kaapo
Fanka BB :)
Moim zdaniem wyniki IgG świadczą o tym, że w organizmie są przeciwciała, czyli choroba przebyta, ale w przypadku ujemnego IgM. A tutaj jest wszystko dodatnie, czyli jakby świeża sprawa. A poprzednie wyniki IgM w ciążach też miałaś dodatnie?W 2018 I w 2019 miałam przeciwciała igG czyli że wtórne zakazenie może być?
IgG są ze starych lat. Jutro zrobię wszystkie świeże badania tj igG igM i awidnosc. W starych badaniach igm chyba było ujemneMoim zdaniem wyniki IgG świadczą o tym, że w organizmie są przeciwciała, czyli choroba przebyta, ale w przypadku ujemnego IgM. A tutaj jest wszystko dodatnie, czyli jakby świeża sprawa. A poprzednie wyniki IgM w ciążach też miałaś dodatnie?
Ja rozmawiałam z lekarzem, było słychać że spodziewał się sukcesu i był zasmucony niepowodzeniem. Jak przypomniałam, że to już mój 4ty gdzie beta 0 to powiedział, że musi przemyśleć co dalej. Także poczułam, że faktycznie mu zależy i chce pomóc. Jakoś z takim wsparciem moge te kolejne transfery i nawet stymulacje jeszcze przejść. Ale potrzebuje czasu, żeby się chwilę ogarnac, głowę uporządkować i zadbać o swój spokoj i pozbyć się tej presji. Poczuć, że naprawdę możemy zostać w trójkę i to też bedzie spełnienie, wcale nie musi a może być nas więcej. Muszę sobie to ułożyć..
Powodzenia Dziewczyny, będę tu wracać...ściskam Was i trzymajcie sie dzielnie każda na swojej, własnej, wyboistej drodze
Powodzenia Dziewczyny, będę tu wracać...ściskam Was i trzymajcie sie dzielnie każda na swojej, własnej, wyboistej drodze
Agunia1401
Moderator
Trzymajcie kciuki, jadę zaraz na wizytę pierwsza w stymulacji na usg. Wczoraj jeszcze czytałam umowę to 2h mi zeszło. Tyle stron i wiadomości...
raisonnablement
Trzymam kciuki!Trzymajcie kciuki, jadę zaraz na wizytę pierwsza w stymulacji na usg. Wczoraj jeszcze czytałam umowę to 2h mi zeszło. Tyle stron i wiadomości...
Aileen31
Hej dziewczyny, ja dzisiaj 10 dpt i jadę na ostateczną betę. Testu nie robiłam bo już nie czuje sensu.
Powiem wam przemyślałam sprawę i chyba faktycznie odczekam jeden cykl, jestem zapisana na gastroskopię na 6 listopada, zrobię porządek z żołądkiem i podejdę do kolejnego transferu koniec listopada/początek grudnia. Już mi ten jeden cykl wielkiej różnicy nie zrobi, spokojnie czekają. Spróbuję jeszcze zrobić test na H.Pylori w międzyczasie zobaczę co wyjdzie może, nie będę musiała robić gastro i uda się robić transfer. Zobaczymy jak się sprawą rozwinie.
Fakt że ten żołądek mi wysiadł przez leki. Przed transferem przecież chorowałam, brałam antybiotyk itd więc mocno to go nadszarpnęło. Ale cóż trzeba być rozsądnym.
Zobaczę co jeszcze mi powie Pani ginekolog, ale chyba podjęłam już decyzję o dalszych krokach. Trochę się boje że i u mnie w klinice się skończą środki na ten rok, chociaż nie słyszałam nic o tym.
Powiem wam przemyślałam sprawę i chyba faktycznie odczekam jeden cykl, jestem zapisana na gastroskopię na 6 listopada, zrobię porządek z żołądkiem i podejdę do kolejnego transferu koniec listopada/początek grudnia. Już mi ten jeden cykl wielkiej różnicy nie zrobi, spokojnie czekają. Spróbuję jeszcze zrobić test na H.Pylori w międzyczasie zobaczę co wyjdzie może, nie będę musiała robić gastro i uda się robić transfer. Zobaczymy jak się sprawą rozwinie.
Fakt że ten żołądek mi wysiadł przez leki. Przed transferem przecież chorowałam, brałam antybiotyk itd więc mocno to go nadszarpnęło. Ale cóż trzeba być rozsądnym.
Zobaczę co jeszcze mi powie Pani ginekolog, ale chyba podjęłam już decyzję o dalszych krokach. Trochę się boje że i u mnie w klinice się skończą środki na ten rok, chociaż nie słyszałam nic o tym.
Agunia1401
Moderator
Dziewczyny ja po USG ku zaskoczeniu doktora mam 9 komórek i usg kolejne we wtorek a wg wielkości w czwartek punkcja. Powiedział że jak wszystko sprawnie pójdzie transfer będzie w następnym cyklu, powinniśmy się zmieścić z pgd. Mam nadzje że będzie ok bo przy moim nosicielstwie 1/6 komórek jest zdrowa.
reklama
Mogę zapytać czego nosicielem jesteś?Dziewczyny ja po USG ku zaskoczeniu doktora mam 9 komórek i usg kolejne we wtorek a wg wielkości w czwartek punkcja. Powiedział że jak wszystko sprawnie pójdzie transfer będzie w następnym cyklu, powinniśmy się zmieścić z pgd. Mam nadzje że będzie ok bo przy moim nosicielstwie 1/6 komórek jest zdrowa.