reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Narazie widzę że Parens w Krakowie pisze że 47 ciąż jest potwierdzonych od początku refundacji, że są serduszka a 23 pary maja potwierdzine betahcg i czekają na serduszko. Przerażające jest ile osób w Polsce potrzebuje taka pomoc. Nie piszą nic o kończących się środkach...

reklama
Jestem po wizycie. Mam transfer za tydzień o 13. Mam go tylko dlatego że już jestem na tak zaawansowanym etapie przygotowań. Kolejnych w tym roku nie będzie gdyby się nie udało. Lekarka potwierdziła ze środki się skończyły i wystąpili o nowe ale nie wiadomo co to będzie
no to byłoby już przegięcie gdyby odwołali transfer na cyklu z lekami itp. Człowiek wydał kasę władował w siebie leki a tu cyk jednak nie. Myślę że może zabezpieczyli środki w momencie rozpoczęcia przygotowania do transferu podpisania dokumentów itp i mam nadzieję że takie pary nie będą miały odwołanych transferów.

zaraz obok tej kliniki ten cżłowiek wjechał w przystanek niedawno
Zgadza się, obok nas tutaj jest kilka takich cudownych miejsc. Ja jakies dwa lata temu stałam czekając na zielone po jednej stronie ulicy, a samochód uderzony przez inny zawracajacy wylądował dokładnie w tym samym miejscu po drugiej. Cementowy śmietnik zrobił okrążenie w powietrzu i wylądował jakies 50 metrów dalej, słup ze światłami na jezdni. Ja w szoku, ale nie tknięta. A wystarczyłoby, żeby światła inaczej zaświeciły, masakra. Do tej pory jak staje na światłach to w sporej odległości od jezdni.

no to byłoby już przegięcie gdyby odwołali transfer na cyklu z lekami itp. Człowiek wydał kasę władował w siebie leki a tu cyk jednak nie. Myślę że może zabezpieczyli środki w momencie rozpoczęcia przygotowania do transferu podpisania dokumentów itp i mam nadzieję że takie pary nie będą miały odwołanych transferów.
Nie no, wątpię żeby w trakcie przygotowania do transferu go odwołali po wzięciu leków itd 😳 To już by było przegięcie...

reklama
Dziś 34 dc, już nawet test ciążowy zrobiłam, bo jutro mam tomograf zębów robić. Negatywny oczywiście, kiedy powinnam się zaniepokoić opóźnieniem i skontaktować z lekarzem? Umówiłam się na za tydzień na USG, ale poza kliniką, mam nadzieję, że do tego czasu przyjdzie okres, bo się zaczynam już martwić :/

Do góry