reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Byłam wczoraj u nowej gin i mówiła że nie wierzy w ten klej i nie ma badań na to to prawda 😀ale ze MZ finansuje to robia z klejem
Ja pierwszy transfer też miałam z klejem i moja lekarka mówiła że jest coś takiego ale nie ma przekonania co do skuteczności- z mężem stwierdziliśmy że weźmiemy bo to był i tak mały koszt przy wszystkich dotychczasowych wydatkach w klinice xd

Dziewczyny takie pytanko, czy któraś z was miała taką sytuację że podczas brania Duphaston dostała miesiączkę. Miałam brać Duphaston do końca tego tygodnia żeby zamknąć cykl sztucznym na którym nie było transferu bo miałam za cienkie endometrium. Jednak krwawienie przyszło w czwartek, w środę tylko plamiłam wiec tak jak lekarka kazała w środę jeszcze tabletki wzięłam. W czwartek jak już zaczęłam bardziej krwawić to odstawiłam. Dziś tak jakby wszystko się zatrzymało. Niby jeszcze delikatnie krwawie ale nie może się to rozbujać. Nie wiem czy to wina tych tabletek czy cyklu sztucznego ale trochę się martwię że ten cykl będę mieć przez to stracony.

Ja pierwszy transfer też miałam z klejem i moja lekarka mówiła że jest coś takiego ale nie ma przekonania co do skuteczności- z mężem stwierdziliśmy że weźmiemy bo to był i tak mały koszt przy wszystkich dotychczasowych wydatkach w klinice xd
Ja też wcześniej brałam i klej i ah. Lekarz mówił że wierzy w ah bo nacinają otoczkę i zarodek łatwiej wychodzi ale teraz w MZ od dwóch tygodni była znowu jakaś zmiana i nie pozwalają nawet ah na koszt pacjenta

reklama
Do góry