Devin
Fanka BB :)
Ah za darmo? Ja płaciłam w lipcu a teraz już niby w ogóle nie można bo nie może pacjent płacić za procedury dodatkowe a ah nie jest refundowaneDlaczego w ramach refundacji miałam z AH i EG
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ah za darmo? Ja płaciłam w lipcu a teraz już niby w ogóle nie można bo nie może pacjent płacić za procedury dodatkowe a ah nie jest refundowaneDlaczego w ramach refundacji miałam z AH i EG
Ja miałam podany zarodek z EG na tylną ścianę, a się ulokował na przedniej, dlatego tak się bałam, by tym razem nie ulokował się blisko blizny po CC. Oczywiście mowa o 5 dniowej blastocyście, więc jednak wędrują.Myślę że z klejem sobie mniej wedruja"..
Ja miałam taką sytuację z tym EG, nie mogłam wziąć z refundacji, ale co gorsza nie mogłam sama sobie zapłacić, a to wg mnie jest totalną głupotą. Nie wnikam już czy mi klinika przekazała poprawne info w sprawie refundacji kleju, czy nie, bo na to już za późno, ale wkurza mnie sam fakt, że nie mogę sobie dopłacić z własnej kieszeni za coś, bo jak jestem w programie to tego zabraniają... gdzie sens, gdzie logika.Ah za darmo? Ja płaciłam w lipcu a teraz już niby w ogóle nie można bo nie może pacjent płacić za procedury dodatkowe a ah nie jest refundowane
beta urosła z 60 do 133@PatPatPat czekamy na betę!
A bezprawnie za wizyty i badania biorą kasę ...Ja miałam taką sytuację z tym EG, nie mogłam wziąć z refundacji, ale co gorsza nie mogłam sama sobie zapłacić, a to wg mnie jest totalną głupotą. Nie wnikam już czy mi klinika przekazała poprawne info w sprawie refundacji kleju, czy nie, bo na to już za późno, ale wkurza mnie sam fakt, że nie mogę sobie dopłacić z własnej kieszeni za coś, bo jak jestem w programie to tego zabraniają... gdzie sens, gdzie logika.
A o AH nawet się nie pytałam, u nas jest tak że o AH decyduje embriolog, który widzi zarodek, u nas za każdym razem już wychodził z otoczki wiec nacinanie nie miało sensu.
Wg zasad programu EG jest dodatkową procedurą którą można zastosować w programie. Ale to też nie jest tak że „pacjent chce to robimy”, tylko jak lekarz zdecyduje że nie widzi podstaw/nie chce to… no nie możesz wymusić. Ale rozumiem frustrację - bałagan informacyjny jest wkurzający :/Ja miałam taką sytuację z tym EG, nie mogłam wziąć z refundacji, ale co gorsza nie mogłam sama sobie zapłacić, a to wg mnie jest totalną głupotą. Nie wnikam już czy mi klinika przekazała poprawne info w sprawie refundacji kleju, czy nie, bo na to już za późno, ale wkurza mnie sam fakt, że nie mogę sobie dopłacić z własnej kieszeni za coś, bo jak jestem w programie to tego zabraniają... gdzie sens, gdzie logika.
A o AH nawet się nie pytałam, u nas jest tak że o AH decyduje embriolog, który widzi zarodek, u nas za każdym razem już wychodził z otoczki wiec nacinanie nie miało sensu.
ja za wszystkie badania musiałam płacić bo moje zarodki są "z przed programu"Ja pisałam zapytanie do ministerstwa co powinno być refundowane. Dostałam ogólnikową odpowiedź że to co lekarz wskaże po zakwalifikowaniu. No super, bo po zakwalifikowaniu musiałam wykonać ponowny wymaz na chlamydie i kazali mi zapłacić bo jak się okazało mój scenariusz tego nie obejmuje
Mi też za pierwszym razem napisali ogólnikowo.Ja pisałam zapytanie do ministerstwa co powinno być refundowane. Dostałam ogólnikową odpowiedź że to co lekarz wskaże po zakwalifikowaniu. No super, bo po zakwalifikowaniu musiałam wykonać ponowny wymaz na chlamydie i kazali mi zapłacić bo jak się okazało mój scenariusz tego nie obejmuje
No to tak jak ja! I dwa dni temu klinika dzwoniła że mam podać numer konta do zwrotu i mi oddadzą.ja za wszystkie badania musiałam płacić bo moje zarodki są "z przed programu"