fckathy
Fanka BB :)
A ja za 5 ampułek 175 pln, czyli wychodzi 35 za ampułkęOstatnio za dwie zapłaciłam chyba koło 80 zł
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A ja za 5 ampułek 175 pln, czyli wychodzi 35 za ampułkęOstatnio za dwie zapłaciłam chyba koło 80 zł
Generalnie to mój pierwszy transfer, pierwsza procedura. U mnie takie zalecenia wydała moja Pani Doktor, ja też mam przewlekłe pokrzywki i alergię więc mówiła że to wskazane wtedy.Pierwszy raz z accofilem podchodzisz? Ile masz nieudanych transferów? I jaka klinika? Bo chyba nie wszystkie to podają..?
I do kiedy masz brać 1/3 ampułki?Generalnie to mój pierwszy transfer, pierwsza procedura. U mnie takie zalecenia wydała moja Pani Doktor, ja też mam przewlekłe pokrzywki i alergię więc mówiła że to wskazane wtedy.
Ja mam ustawienie kir aa/ hlac2c2. Pierwszy transfer udany bez accofilu, lek wdrożony dopiero 4w5dJakie miałyście wskazania do accofilu? Po ilu nieudanych implantacjach? Musiałoby wskazanie immunologa? Czy Wasi lekarze po prostu przepisali?
Wlew domaciczny miałam w sobotę, dzisiaj w dniu transferu wzięłam zastrzyk z 1/3 ampułki i kolejny mam wziąć w sobotę. Co do kolejnych dawek mamy podejmować decyzje później. Przed kolejną dawką w sobotę mam zrobić morfologię i progesteron.I do kiedy masz brać 1/3 ampułki?
Matematyka by tak wskazywałaA ja za 5 ampułek 175 pln, czyli wychodzi 35 za ampułkę
Moja koleżanka dwa razy poroniła, za trzecim dostała accofil i odstawiła w 14tc.A ten accofil do kiedy się bierze? Mialas wskazanie od immunologa? Ja bym się go trochę bała ale nic się po nim nie dzieje na dłużej? Jednak zwiększa leukocyty...Mało wiem na ten temat. Dziś 4dpt I płacze od rana, piersi coraz mniej, temp w ogóle, czuje ze znow będzie 0. Mój 4ty transfer...Mamy 3 zamrożone ale gdzie najpierw się udać, jak klinika pewnie nie uznaje immuno...a może warto. Tylko czy to że miałam zdrowa naturalna ciążę i cp jajowodowa to świadczy że pewnie mam kiry implantacyjne...? Dr Pasnik ...warto? Nie wiem co myśleć...;(
Powodzenia!!!
Ja miałam dwa nieudane plus dwa poronienia. Nie byłam u immunologa, dziś mi gin z klinika dała takie zalecenia do transferu.Jakie miałyście wskazania do accofilu? Po ilu nieudanych implantacjach? Musiałoby wskazanie immunologa? Czy Wasi lekarze po prostu przepisali?
Ja byłam kozak i nie miałam planów iść na l4 zbyt szybko, mimo że żeby dojść do mojego biura muszę przejść przez halę na której jest mróz i temperatura bliska zeru a czasem na minusie. Czułam się dobrze, ciąża nie dokuczała, praca przy komputerze. Wszystko było ok dopóki nie zaczęłam plamić, a raczej krwawić. Lekarz zakazał kategorycznie chodzić do pracy, powiedział, że tyle cierpienia za mną, że teraz mam leżeć pod kocem i dłubać w nosie. Poszłam na l4 do końca ciąży jakoś chyba pod koniec maja, czyli jakoś w 14-15tc.A jak podchodzicie do L4 ciążowego po tak długich staraniach?
Wiadomo... Ciąża to nie choroba. Ale z drugiej strony po kilku latach starań jak w końcu uda się z in vitro, to sama nie wiem co bym zrobiła, jak człowiek taki przetyrany tym wszystkim.
Mam pracę biurową, sporo z domu, czasem mocniej stresującą.
Nie są takie straszne, nic miłego ale przyzwyczaisz sięHej mam do was jeszcze pytanko? Czy te zastrzyki z Prolutexu na prawde tak bolą ? Bo lekarka mnie ostrzegała i do tego się naczytałam i teraz się cykam
Ja tam brałam długo i sobie chwalęHej mam do was jeszcze pytanko? Czy te zastrzyki z Prolutexu na prawde tak bolą ? Bo lekarka mnie ostrzegała i do tego się naczytałam i teraz się cykam