reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Mogłaś sobie coś tym cyclogestem uszkodzić i stąd krwawienie. Moja lekarka mówi, że a) acard jest mocniej krwawieniogenny niż heparyna i b)obstawia, że przy tej nadwrażliwości estrogenowo-progesteronowej musiałam tym cyclogestem uszkodzić jakąś tętniczkę i stąd to krwawienie dziś i kazała bezwzględnie natychmiast odstawić cyclogest i zamieniła na więcej besins i dodatkowy Prolutex
Kurcze mega sensownie brzmi ta Twoja lekarka. Jesteś może z Warszawy i możesz ja polecić 😅?

reklama
Ja byłam z luxmedu u Joanny Kołodziejczyk Pyrzyk z Bydgoszczy oraz Eweliny Nowak z Krakowa. Pisze lokalizacje, bo tam trzeba przeklikać miasto jak się wyszukuje, inaczej nie znajduje terminów. Obie świetne. A poza tym, byłam u młodego Malinowskiego w bocianie, tylko to już było płatne normalnie.
Nie wykręcały się tym że nie leczą niepłodności? Czy jakoś inaczej do nich zagadalas?

Ja miałam we wtorek o 13:30 i w niedziele o 11 beta taka jak wyżej 😂 ale teraz tak sobie rozkminiam, ze chyba to jaki zarodek wsadzony tez ma znaczenie? Bo skoro blastka 5 jest już taka gotowa do implantacji, a 3 nie do końca, to chyba jak wsadzają 3 to pozytywna beta trochę później? Czy źle mysle 😂😂😂?
Dobrze myślisz

Ja miałam we wtorek o 13:30 i w niedziele o 11 beta taka jak wyżej 😂 ale teraz tak sobie rozkminiam, ze chyba to jaki zarodek wsadzony tez ma znaczenie? Bo skoro blastka 5 jest już taka gotowa do implantacji, a 3 nie do końca, to chyba jak wsadzają 3 to pozytywna beta trochę później? Czy źle mysle 😂😂😂?
A dlaczego Mroza zarodki w 3 dobie? W sumie nigdy sie nie zastanawiałam bo moja klinika tego nie praktykuje i czeka tylko do 5 doby czy przetrwają.
Te 3 dniowe są „mniej dojrzałe”?

reklama
A dlaczego Mroza zarodki w 3 dobie? W sumie nigdy sie nie zastanawiałam bo moja klinika tego nie praktykuje i czeka tylko do 5 doby czy przetrwają.
Te 3 dniowe są „mniej dojrzałe”?
Tak. Są 8blastomerowe (powinny byc), w 4tej dobie są morula a w piątej blastocysta. Czasami nie udaje się wyhodowac do blastki to wtedy transferują młodsze.

Do góry