reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Mogłaś sobie coś tym cyclogestem uszkodzić i stąd krwawienie. Moja lekarka mówi, że a) acard jest mocniej krwawieniogenny niż heparyna i b)obstawia, że przy tej nadwrażliwości estrogenowo-progesteronowej musiałam tym cyclogestem uszkodzić jakąś tętniczkę i stąd to krwawienie dziś i kazała bezwzględnie natychmiast odstawić cyclogest i zamieniła na więcej besins i dodatkowy Prolutex
Kurcze mega sensownie brzmi ta Twoja lekarka. Jesteś może z Warszawy i możesz ja polecić 😅?

reklama
Ja byłam z luxmedu u Joanny Kołodziejczyk Pyrzyk z Bydgoszczy oraz Eweliny Nowak z Krakowa. Pisze lokalizacje, bo tam trzeba przeklikać miasto jak się wyszukuje, inaczej nie znajduje terminów. Obie świetne. A poza tym, byłam u młodego Malinowskiego w bocianie, tylko to już było płatne normalnie.
Nie wykręcały się tym że nie leczą niepłodności? Czy jakoś inaczej do nich zagadalas?

Ja miałam we wtorek o 13:30 i w niedziele o 11 beta taka jak wyżej 😂 ale teraz tak sobie rozkminiam, ze chyba to jaki zarodek wsadzony tez ma znaczenie? Bo skoro blastka 5 jest już taka gotowa do implantacji, a 3 nie do końca, to chyba jak wsadzają 3 to pozytywna beta trochę później? Czy źle mysle 😂😂😂?
Dobrze myślisz

Ja miałam we wtorek o 13:30 i w niedziele o 11 beta taka jak wyżej 😂 ale teraz tak sobie rozkminiam, ze chyba to jaki zarodek wsadzony tez ma znaczenie? Bo skoro blastka 5 jest już taka gotowa do implantacji, a 3 nie do końca, to chyba jak wsadzają 3 to pozytywna beta trochę później? Czy źle mysle 😂😂😂?
A dlaczego Mroza zarodki w 3 dobie? W sumie nigdy sie nie zastanawiałam bo moja klinika tego nie praktykuje i czeka tylko do 5 doby czy przetrwają.
Te 3 dniowe są „mniej dojrzałe”?

reklama
A dlaczego Mroza zarodki w 3 dobie? W sumie nigdy sie nie zastanawiałam bo moja klinika tego nie praktykuje i czeka tylko do 5 doby czy przetrwają.
Te 3 dniowe są „mniej dojrzałe”?
Tak. Są 8blastomerowe (powinny byc), w 4tej dobie są morula a w piątej blastocysta. Czasami nie udaje się wyhodowac do blastki to wtedy transferują młodsze.

Do góry