reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Ja bym olała progesteron, ja go w ogóle po punkcji nie dostałam, dawać ten okres niech się dzieje :D ja jakoś podejrzewam miesiaczke za tydzień, więc będę tydzień później transferować po Tobie :D
eh, wolałabym, żeby się spóźnił, niż był za wcześnie, ale gramy z tym co mamy :D dobra, odpuszczam jutro tego dupka.

zrobiłybyście zdjęcie tych zaleceń ? Bo u mnie nic takiego nie dają, nie wiem czym się myć w takim razie 😅 Jak nie może być pachnące to moja Ziaja Mięta Herbaciana odpada 😛
Ja też nic nie dostałam, nawet nie siedziałam na fotelu tych 15-20 minut. W ogóle to wzięłam gorącą kąpiel wieczorem, a potem przeczytałam w necie, że się nie powinno, także tylko pod tym względem miałam lekkiego stresa. W inne rzeczy jakoś nie wierzę :D

W ogóle z tymi różnymi zaleceniami to też bywa różnie...
W trakcie transferu lekarz powiedział mi jedno, później położna, która mnie odprowadzała do sali drugie, potem przyszła druga położna z zaleceniami i one znowu były trochę inne, a przy zamykaniu formalności jeszcze kolejne.
I tak miałam odpoczywać od 20min do miesiąca, nie chodzić do chodzić na długie spacery w ciągu pierwszego tygodnia, prowadzić jak najbardziej normalne życie do oszczędzania się, korzystać z basenów i morza po absolutnie się nie kąpać. Jedna klinika...

@wrobelmm
zrobiłybyście zdjęcie tych zaleceń ? Bo u mnie nic takiego nie dają, nie wiem czym się myć w takim razie 😅 Jak nie może być pachnące to moja Ziaja Mięta Herbaciana odpada 😛
Przy transferze jak i punkcji nie powinno się używać perfum, balsamów, kosmetyków pachnących ze względu na związki lotne. U mnie przy punkcji był nawet zakaz malowania się, używania podkładów i ogólnie kolorówki. Komórki jajowe jak i zarodek w momencie przenoszenia i transferu jest b. wrażliwy. Ogólnie cały zespół medyczny powinien przestrzegać tych zasad. U mnie pielęgniarki uczulały na to, plus takie informacje któraś z klinik publikowała.

reklama
Do góry