reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Ja bym olała progesteron, ja go w ogóle po punkcji nie dostałam, dawać ten okres niech się dzieje :D ja jakoś podejrzewam miesiaczke za tydzień, więc będę tydzień później transferować po Tobie :D
eh, wolałabym, żeby się spóźnił, niż był za wcześnie, ale gramy z tym co mamy :D dobra, odpuszczam jutro tego dupka.

zrobiłybyście zdjęcie tych zaleceń ? Bo u mnie nic takiego nie dają, nie wiem czym się myć w takim razie 😅 Jak nie może być pachnące to moja Ziaja Mięta Herbaciana odpada 😛
Ja też nic nie dostałam, nawet nie siedziałam na fotelu tych 15-20 minut. W ogóle to wzięłam gorącą kąpiel wieczorem, a potem przeczytałam w necie, że się nie powinno, także tylko pod tym względem miałam lekkiego stresa. W inne rzeczy jakoś nie wierzę :D

W ogóle z tymi różnymi zaleceniami to też bywa różnie...
W trakcie transferu lekarz powiedział mi jedno, później położna, która mnie odprowadzała do sali drugie, potem przyszła druga położna z zaleceniami i one znowu były trochę inne, a przy zamykaniu formalności jeszcze kolejne.
I tak miałam odpoczywać od 20min do miesiąca, nie chodzić do chodzić na długie spacery w ciągu pierwszego tygodnia, prowadzić jak najbardziej normalne życie do oszczędzania się, korzystać z basenów i morza po absolutnie się nie kąpać. Jedna klinika...

@wrobelmm
zrobiłybyście zdjęcie tych zaleceń ? Bo u mnie nic takiego nie dają, nie wiem czym się myć w takim razie 😅 Jak nie może być pachnące to moja Ziaja Mięta Herbaciana odpada 😛
Przy transferze jak i punkcji nie powinno się używać perfum, balsamów, kosmetyków pachnących ze względu na związki lotne. U mnie przy punkcji był nawet zakaz malowania się, używania podkładów i ogólnie kolorówki. Komórki jajowe jak i zarodek w momencie przenoszenia i transferu jest b. wrażliwy. Ogólnie cały zespół medyczny powinien przestrzegać tych zasad. U mnie pielęgniarki uczulały na to, plus takie informacje któraś z klinik publikowała.

reklama
Do góry