reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Tak robiłam progesteron (jeszcze nie mam wyników). Jak niski to mam od razu pisać email do dr. wtedy zwiększy mi leki.
Biorę:
Estrofem 3.razy dziennie
Cyclogest 2 razy dziennie
Progesteron besins 2 razy dziennie
Acard 1.raz
Encorton 1 raz

Masz cykl sztuczny???
Sporo tego, miałam miesiąc przerwy po ostatnim transferze, i teraz na naturalnym cyklu

Wiesz, pewnie kwestia zarodka. W sumie.naturalnie trzy razy byłam w ciąży, 7 lat temu (1 dziecko), 1 cp i 1 biochem. Teraz już pewnie wiek utrudnia i brak 1 jajowodu. Przy tych kilku blastkach wielkiej diagnostyki nie ma.co. trzeba chyba trafić na ten..
A ile macie lat? W teorii w zależności od wieku sukces w całej procedurze jest na poziomie około 35%. Brak jajowodu nie ma nic do braku implantacji… Ja jestem za pogłębianiem diagnostyki. Nie chcecie zrobić histeroskopii, biopsji endometrium, badania zarodków? Macie zrobione kariotypy, kiry, immunologię?

A ile macie lat? W teorii w zależności od wieku sukces w całej procedurze jest na poziomie około 35%. Brak jajowodu nie ma nic do braku implantacji… Ja jestem za pogłębianiem diagnostyki. Nie chcecie zrobić histeroskopii, biopsji endometrium, badania zarodków? Macie zrobione kariotypy, kiry, immunologię?
Histeroskopia była w czerwcu teraz, niewiele kom plazmatycznych, dostałam antybiotyk w sierpniu, kariotypy już w 2022 robiliśmy. W immuno nie wchodziliśmy. Jak mieliśmy 3 blastki to badanie zarodków mnie nie przekonuje. 39 w tym roku oboje.

Histeroskopia była w czerwcu teraz, niewiele kom plazmatycznych, dostałam antybiotyk w sierpniu, kariotypy już w 2022 robiliśmy. W immuno nie wchodziliśmy. Jak mieliśmy 3 blastki to badanie zarodków mnie nie przekonuje. 39 w tym roku oboje.
Okej… rozumiem. To trzymam kciuki żeby teraz statystyka była po waszej stronie i się udało :)

reklama
W sensie, pisząc o braku jajowodu, ma znaczenie w przypadku naturalnych starań, a te jak najbardziej wchodzą w grę i cwiczymy" nadal, w czasie gdy nie robimy akurat ivf. Przypadki takie sie zdarzaja, ze ivf nie poszlo a nagle w jakims cylu naturalnie sie udalo (mam znajomą, ktorzy juz do adopcji podchodzili, po 3.ivf i nagle w wieku po 40 zaskoczylo" naturalnie). Moje amh ok 3-4. Kiedyś ok 2,5 ale brałam dhea w 2023 przez jakis czas i jakoś tak zostało na tym poziomie.

Do góry