reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
nie, mąż chciał poczekać do 12 tygodnia. Ale dziś rano mu powiedziałam, ze mi to źle na łeb robi, bo to jest zakładanie złego scenariusza i ciagle tylko mysle, ze stracimy tę ciąże, wiec chce powiedzieć i się tym cieszyć. Dzwonimy do wszystkich dziś wieczorem :)
Ale super 😻 my właśnie planujemy koło 11/12 tygodnia bo akurat z wszystkimi będziemy się na święta listopadowe widzieć. Ale zobaczymy jak wyjdzie. Chociaz na razie tez mam ochotę wszystkim wykrzyczeć że jestem w ciąży 🤰 🤣

Czy ja mówiłam, że nie chcę żeby ktoś do mnie dzwonił z kliniki przed 5 doba?
Pewnie tak.
Więc sama tam zadzowniłam.
Na ten moment: 1 zarodek klasy A, jeden klasy B, jeden klasy C i temu ostatniemu nie wróżą rozwoju.
Walczcie bąbelki 😭😭
Ostatni może jeszcze 💪💪

Rozumiem Cię i przytulam 🫂 ale gdyby była tu emotka kobiety z wałkiem to właśnie wstawiłabym 😁

Kurcze a z kolei chyba @fckathy miała mniej antarlnych a w efekcie uzyskała więcej pęcherzyków.
Ciężko mi powiedzieć, może w obrazie USG nie wszystkie udało się wyłapać? Ale taką informację w sumie od 3 lekarzy usłyszałam. Nawet wczoraj od tego nowego lekarza że amh nie jest do końca wyznacznikiem ilości komórek, i to ocenia się na podstawie USG. Wczoraj np nagle miałam okolo 10 pęcherzyków antralnych i też powiedział że do około tych 10 maksymalnie można by uzyskać komórek. Dlatego wydaje mi się że zawsze jest jakiś margines błędu że coś w USG się nie pokazało zwłaszcza jak jest ich sporo w jajniku. Ale to są moje wnioski po wizytach...
Ja się pytałam o to lekarza na ostatniej wizycie to powiedział mi, że jest margines błędu i możliwe, że jakieś pęcherzyki mogą się schować i być niewidoczne na usg. No i w każdym miesiącu oczywiście to może się zmieniać, raz mogą pojawić się 2 a w kolejnym cyklu np. 4 pęcherzyki.

reklama
Do góry