penguinlicious
Fanka BB :)
Ale dasz radę!! Wierzę w Twoje bąbelki! Nie ma innej opcji, jak rodzice tacy walecznino tylko teraz wchodzi 4 i 5 doba czyli czynnik męski... To jest za trudne!!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale dasz radę!! Wierzę w Twoje bąbelki! Nie ma innej opcji, jak rodzice tacy walecznino tylko teraz wchodzi 4 i 5 doba czyli czynnik męski... To jest za trudne!!!!
Ale super my właśnie planujemy koło 11/12 tygodnia bo akurat z wszystkimi będziemy się na święta listopadowe widzieć. Ale zobaczymy jak wyjdzie. Chociaz na razie tez mam ochotę wszystkim wykrzyczeć że jestem w ciążynie, mąż chciał poczekać do 12 tygodnia. Ale dziś rano mu powiedziałam, ze mi to źle na łeb robi, bo to jest zakładanie złego scenariusza i ciagle tylko mysle, ze stracimy tę ciąże, wiec chce powiedzieć i się tym cieszyć. Dzwonimy do wszystkich dziś wieczorem
Ostatni może jeszczeCzy ja mówiłam, że nie chcę żeby ktoś do mnie dzwonił z kliniki przed 5 doba?
Pewnie tak.
Więc sama tam zadzowniłam.
Na ten moment: 1 zarodek klasy A, jeden klasy B, jeden klasy C i temu ostatniemu nie wróżą rozwoju.
Walczcie bąbelki
Też jadę długim protokołem i mi lekarz mówił, że od nowego cyklu tabletki anty, a od jeszcze następnego stymulacja.Dziewczyny jak wygląda długi protokół? Tak czytam że 2 tygodnie anty i później jest prawie miesiąc zastrzyków?
I wtedy stymulacja też zaczyna się 2 dnia cyklu? Kurka wodna, kompletnie zielona jestem w tym długim protokole. Coś próbuje o tym doczytać ale i tak nic nie wiemTeż jadę długim protokołem i mi lekarz mówił, że od nowego cyklu tabletki anty, a od jeszcze następnego stymulacja.
Ja mam niskie AMH 0,41 pobrali 4 komórki a ostatecznie mamy 3 zarodki jeden w brzuszku a dwa na zimowiskuCzy która z was ma niskie amh? Jeżeli tak ile komórek przy punkcji mialyscie pobranych?
Ja mam amh 0,48 jeszcze punkcji nie miałam, więc nie wiem ile finalnie będę miała komórek. Na ten moment mam zazwyczaj 2 pęcherzyki antralne, więc nie pała to entuzjazmem no, ale się nie poddajemy.Czy która z was ma niskie amh? Jeżeli tak ile komórek przy punkcji mialyscie pobranych?
Kurcze a z kolei chyba @fckathy miała mniej antarlnych a w efekcie uzyskała więcej pęcherzyków.
Ja się pytałam o to lekarza na ostatniej wizycie to powiedział mi, że jest margines błędu i możliwe, że jakieś pęcherzyki mogą się schować i być niewidoczne na usg. No i w każdym miesiącu oczywiście to może się zmieniać, raz mogą pojawić się 2 a w kolejnym cyklu np. 4 pęcherzyki.Ciężko mi powiedzieć, może w obrazie USG nie wszystkie udało się wyłapać? Ale taką informację w sumie od 3 lekarzy usłyszałam. Nawet wczoraj od tego nowego lekarza że amh nie jest do końca wyznacznikiem ilości komórek, i to ocenia się na podstawie USG. Wczoraj np nagle miałam okolo 10 pęcherzyków antralnych i też powiedział że do około tych 10 maksymalnie można by uzyskać komórek. Dlatego wydaje mi się że zawsze jest jakiś margines błędu że coś w USG się nie pokazało zwłaszcza jak jest ich sporo w jajniku. Ale to są moje wnioski po wizytach...
GratulacjeJa już po wizycie pęcherzyk w macicy prawidłowym YS i echem zarodka