reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Bardzo polecam wszystkim podcast Uniquely Knitted. Prowadząca para sama doświadczyła niepłodności i wieloletnią walkę o potomstwo.
Tutaj na przykład gadają o toxic positivity
Tutaj o negative self talk
Tutaj o nadziei
Tutaj o overthinking
I ogólnie wiele innych - ja chyba przesłuchałam przed i w trakcie procedury wszystkie ich odcinki. W wielu przypadkach opowiadają o tym przez co przechodziłam, ale samej trudno było mi to nazwać. I często jest bardzo dużo fajnych rad, dzięki czemu można sobie dużo rzeczy poukładać. POLECAM! :)

Bardzo polecam wszystkim podcast Uniquely Knitted. Prowadząca para sama doświadczyła niepłodności i wieloletnią walkę o potomstwo.
Tutaj o nadziei
Tutaj o overthinking
I ogólnie wiele innych - ja chyba przesłuchałam przed i w trakcie procedury wszystkie ich odcinki. W wielu przypadkach opowiadają o tym przez co przechodziłam, ale samej trudno było mi to nazwać. I często jest bardzo dużo fajnych rad, dzięki czemu można sobie dużo rzeczy poukładać. POLECAM! :)
Dzięki! Posłucham 🌷

Tutaj o nadziei
Tutaj o overthinking
bardzo dziękuje! Jeju teraz tylko mam nadzieje, ze nikogo nie uraziłam swoim gadaniem 😳

Ale i tak dla mnie „najlepszym” tekstem jakim usłyszałam kiedyś od koleżanki, która pytała o nasze działania nieplodnościowe: „czas najwyższy przygotować się na najgorsze”, ja się zaczęłam śmiać i mówię do niej: „Karolina to mega chamskie co powiedziałaś”, a ona „ale dlaczego, przecież to prawda”. Ja już tego nie skomentowałam 😂😂 i wtedy wiedziałam, ze już nigdy jej nie nazwę przyjaciółka (bo wcześniej tak o niej myślałam) 😂😂😂

też się tak czułam do jakiegoś 15/16dpt w sensie miałam wrażenie że macica i jajniki mówią że będzie okres ale wyniki mówiły jednak że to ciąża 😅 dziś 20dpt a ja czuję się zupełnie zwyczajnie 😅
Ja czuje takie przeszywające ciepło w podbrzuszu, jestem tak rozregulowana ze nawet nie wiem kiedy by miała być @, dziekuje dziewczyny za info, to pomaga,że nic złego się nie dzieje😉

bardzo dziękuje! Jeju teraz tylko mam nadzieje, ze nikogo nie uraziłam swoim gadaniem 😳

Ale i tak dla mnie „najlepszym” tekstem jakim usłyszałam kiedyś od koleżanki, która pytała o nasze działania nieplodnościowe: „czas najwyższy przygotować się na najgorsze”, ja się zaczęłam śmiać i mówię do niej: „Karolina to mega chamskie co powiedziałaś”, a ona „ale dlaczego, przecież to prawda”. Ja już tego nie skomentowałam 😂😂 i wtedy wiedziałam, ze już nigdy jej nie nazwę przyjaciółka (bo wcześniej tak o niej myślałam) 😂😂😂
ejjj ale to „toxic positivity” to totalnie żadna aluzja do Ciebie jak coś :D wszystko co napisałaś w moim odczuciu jest bardzo ok ❤️

A tak ogólnie to też polecam Ci odcinek o „type A personality”. Wydaje mi się że masz podobny do mnie charakter :D ciekawa jestem czy trafiłam :D

A i tak w ramach ciekawostek - ten odcinek fajnie pokazuje trochę od strony historycznej jaki stosunek mieli ludzie do ivf :) i fajnie można zrozumieć skąd Kościół katolicki ma takie a nie inne zdanie o ivf

Dobrze że już nie jest Twoja przyjaciółka… skoro dałaś jasny komunikat że wypowiedziane przez nią słowa mają negatywny wydźwięk to powinna się albo ugryźć w język albo przeprosić. No ale jeśli nie zrozumiała, to czasami lepiej się rozejść z takimi ludźmi niż tkwić w jakichś dziwnych układach które tylko ranią :(

reklama
Do góry