reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
serio zmienili znów 🙈😂 heheh oby kolejny raz nie zadzwonili żebyś o 9:00 się stawiła 😂
Pewnie jak mają być transfery na świeżo po punkcji to rezerwują godzinę a jak się okaże że jednak musi być odroczony to tak im się zmienia. Akurat mam wolny cały dzień to wolę szybciej, mniej czekania😅 i tym samym drugi raz musialam zmieniać godzinę rezerwacji w restauracji😅🤣

Pewnie jak mają być transfery na świeżo po punkcji to rezerwują godzinę a jak się okaże że jednak musi być odroczony to tak im się zmienia. Akurat mam wolny cały dzień to wolę szybciej, mniej czekania😅 i tym samym drugi raz musialam zmieniać godzinę rezerwacji w restauracji😅🤣
no tak, pewnie :) mam nadzieje ze 13:00 i 13:30 okaże się naszą szczęśliwą 13 🥳☺️

a to nie standardowo do maka na frytki ? 😂😂😂

My tez po kwalifikacji, 1.07 był transfer, jutro oznaczamy betę. Jestem pełna optymizmu i trzymam kciuki, bo widziałam plamienie implantacyjne. Oczywiście ciężko jest odczekać do jutra, wiec od kilku dni patrzę na test z nadzieja na zobaczenie wreszcie tych dwóch kresek… Jedyne które widywałam to na testach covidowych i owulacyjnych 😅
Mam nadzieje ze Beta rośnie, na teście pojawia się jasna druga kreska. To nasze pierwszy transfer.

reklama
Dziewczyny, mam pytanko, jeżeli my mamy wizytę 8 sierpnia i pierwszy okres po wizycie będzie 27 sierpnia i w nim ma być rozpoczęta już stymulacja (oczywiście jeżeli wszystko będzie okej z wynikami). Czy takim razie jest szansa, ze w tym samym cyklu będzie punkcja i transfer? Czy jak to wyglada? Ja jestem jeszcze zupełnie zielona w temacie.
Lekarz obserwuje poziom progesteronu. Jeśli będzie za wysoki, to jest za duże ryzyko, ze transfer się nie uda, wtedy odraczają. Na pewno jest wiele przesłanek, ale u mnie właśnie lekarz sprawdzał zeby się upewnić czy poziom progesteronu nie wskazuje na hiperstymulacje.

Do góry