reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dziewczyny, mam pytanko, jeżeli my mamy wizytę 8 sierpnia i pierwszy okres po wizycie będzie 27 sierpnia i w nim ma być rozpoczęta już stymulacja (oczywiście jeżeli wszystko będzie okej z wynikami). Czy takim razie jest szansa, ze w tym samym cyklu będzie punkcja i transfer? Czy jak to wyglada? Ja jestem jeszcze zupełnie zielona w temacie.
stymulacja jest po to żeby było jak najwięcej komórek i wtedy jest punkcja czyli pobierają jajeczka ☺️ a transfer może być po punkcji na świeżo albo mrożony w następnym cyklu czy dwa po. Jak jest dużo komórek to zazwyczaj odraczają transfer żeby organizm się zregenerował

reklama
Dziewczyny, mam pytanko, jeżeli my mamy wizytę 8 sierpnia i pierwszy okres po wizycie będzie 27 sierpnia i w nim ma być rozpoczęta już stymulacja (oczywiście jeżeli wszystko będzie okej z wynikami). Czy takim razie jest szansa, ze w tym samym cyklu będzie punkcja i transfer? Czy jak to wyglada? Ja jestem jeszcze zupełnie zielona w temacie.
Punkcja na pewno będzie wtedy kiedy stymulacja. A transfer - to już zależy od decyzji lekarza. Kilka dni po punkcji albo w którymś kolejnym cyklu. Ja na przykład miałam pierwszy transfer odroczony o dwa cykle.

W ogóle dziewczyny jak jeszcze nie znacie, to polecam profil na instagramie „uniquely knitted” - tematy około nieplodnosciowe. Mają fajny podcast na Spotify „Infertility Feelings” :) może Wam przypasuje tak jak mi.

To będę trzymać kciuki o 14 :) w Twojej klinice są jakieś zasady co robić/ nie robić w dniu transferu?
Trzeba mieć wypełniony pęcherz do transferu, ale to w każdej klinice.
Mam zleconą nospe/ buscopan przed i po żeby nie było skurczów.
A tak to nic takiego😀niektórzy zalecają leżenie po transferze tego dnia ale moja gin że to nie jest wyznacznikiem, ale jak kobieta będzie miała lepiej w głowie to niech odpoczywa 😀

reklama
Do góry