reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
To wspaniała wiadomość i super wynik zwłaszcza, że kolejne jeszcze doganiają ❄️. Z jakiego powodu masz mieć robioną biopsję Endo? Jak się teraz w kolejnych dniach czujesz po punkcji? Mocno trzymam kciuki, by transfer był jak najszybciej :) pewnie już się nie możesz doczekać :) ja sama już siedzę jak na szpilkach i odliczam czas do startu stymulacji :D
czuję się bardzo dobrze, aż mi głupio o tym pisać bo wiem że wiele dziewczyn przechodzi stymulację i punkcje bardzo ciężko. 🥺 najgorszy moment oczekiwania na wyniki hodowli był dzisiejszy poranek - od 5:30 przewracałam się z boku na bok i tylko jedno w głowie. Teraz po informacji że będzie co transferować - spadł kamień z serca 🥹 zobaczysz, nim się obejrzysz a będziesz zaraz w trakcie stymulacji :)

Ostatnia edycja:
Miałam robiona biopsję w marcu przy okazji histero i wyszło mi zapalenie endometrium, które leczyłam antybiotykami. Wg niepisanych zasad przed transferem powinno się mieć pewność czy leczenie przyniosło skutek i zrobić ponowną biopsję w celu potwierdzenia. niektórzy lekarze zakładają że antybiotyki zadziałały i nie robiliby biopsji - ja wolę dmuchać na zimne :) czuję się bardzo dobrze, aż mi głupio o tym pisać bo wiem że wiele dziewczyn przechodzi stymulację i punkcje bardzo ciężko. 🥺 najgorszy moment oczekiwania na wyniki hodowli był dzisiejszy poranek - od 5:30 przewracałam się z boku na bok i tylko jedno w głowie. Teraz po informacji że będzie co transferować - spadł kamień z serca 🥹 zobaczysz, nim się obejrzysz a będziesz zaraz w trakcie stymulacji :)
Czemu głupio, mi dajesz nadzieję, że i u mnie jest szansa na to, że podczas stymulacji będę normalnie funkcjonować. :) Po tym jak się naczytałam historii jak stymulacje mogą być ciężkie byłam przerażona, więc akurat informacja, że u ciebie było ok dodaje mi otuchy :)
Nie dziwię się, że nie mogłas spać od rana. 🫂 Ja jeszcze przed, a już w głowie tylko jeden temat mam czy uda się coś wyhodować i jak organizacyjnie to wszystko wyjdzie. Nawet w pracy ciężko mi się skupić. 🙈 Już dzisiaj w pracy zaczęłam szukać opcji na jakiś wyjazd w nieokreslonej porzyszlosci żeby zająć głowę. 🤣

2x100 pisałam do kliniki zwiększył lekarz dawkę 2x200
O to malutko ja wcześniej brałam 3x200 i miałam jakoś ponad 14 wynik i mi zwiększyli.
Teraz biorę 3x 200 i jak będę miała za niski to zwiększam na 3x300 😋
Jak samopoczucie? Ja nie mogę uwierzyć że to już w środę 😅

Czemu głupio, mi dajesz nadzieję, że i u mnie jest szansa na to, że podczas stymulacji będę normalnie funkcjonować. :) Po tym jak się naczytałam historii jak stymulacje mogą być ciężkie byłam przerażona, więc akurat informacja, że u ciebie było ok dodaje mi otuchy :)
Nie dziwię się, że nie mogłas spać od rana. 🫂 Ja jeszcze przed, a już w głowie tylko jeden temat mam czy uda się coś wyhodować i jak organizacyjnie to wszystko wyjdzie. Nawet w pracy ciężko mi się skupić. 🙈 Już dzisiaj w pracy zaczęłam szukać opcji na jakiś wyjazd w nieokreslonej porzyszlosci żeby zająć głowę. 🤣
Ja też dobrze przeszłam i nic mi nie było,
Nie czułam się inaczej niż zwykle a miałam 29 chyba jajek. Już jak na punkcje jechałam to wysiedzieć nie mogłam,
Czułam ze jajniki mi zaraz pękną😅a Amh miałam jakoś ponad 3 rok temu, po punkcji nie badałam

O to malutko ja wcześniej brałam 3x200 i miałam jakoś ponad 14 wynik i mi zwiększyli.
Teraz biorę 3x 200 i jak będę miała za niski to zwiększam na 3x300 😋
Jak samopoczucie? Ja nie mogę uwierzyć że to już w środę 😅
no chyba ja tak zrobię i zwiększę na własną rękę bo mówiłam doktor że u mnie było słabo z progiem przed transferami przed pierwszym miałam 10 a przed drugim 16 mimo że miałam o wiele więcej leków a teraz dała mi malutko, mam jeszcze utrogestan zostały mi opakowania z poprzednich transferów ale nie wiem jak to się ma żeby łączyć 🤦‍♀️
Też przyjmę chyba dawkę 3x200

no chyba ja tak zrobię i zwiększę na własną rękę bo mówiłam doktor że u mnie było słabo z progiem przed transferami przed pierwszym miałam 10 a przed drugim 16 mimo że miałam o wiele więcej leków a teraz dała mi malutko, mam jeszcze utrogestan zostały mi opakowania z poprzednich transferów ale nie wiem jak to się ma żeby łączyć 🤦‍♀️
Też przyjmę chyba dawkę 3x200
Mi w klinice mówiła że nie da się „przedawkować” i miec za dużo, więc też mogę zwiększać bez obawy.
Utrogestan też mam i progesteron besins, miałam po 1 transferze jak zaczęłam krwawić, pamiętam że mega mi się po tym w głowie kręciło 🥸ale zostanę przy luteinie😃
A przed i po transferze masz brać nospe?😃

Mi w klinice mówiła że nie da się „przedawkować” i miec za dużo, więc też mogę zwiększać bez obawy.
Utrogestan też mam i progesteron besins, miałam po 1 transferze jak zaczęłam krwawić, pamiętam że mega mi się po tym w głowie kręciło 🥸ale zostanę przy luteinie😃
A przed i po transferze masz brać nospe?😃
tak, boso max 3x1 w tym dwie pierwsze mam wziąć przed transferem .

reklama
Info dla tych które lubią gadzety - od dzisiaj w biedrze są t-shirty z naszywka z ananasem! Ja już swój mam, będzie idealnie do zestawu ze skarpetkami na transfer 🤣

Do góry