reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

dziewczyny sorki, ale jestem na wakacjach i WiFi mam tylko w pokoju 🙈 no i przy bobasie ciężko jednak usiąść do forum, a musiałam trochę pogrzebać żeby te wyniki znaleźć we wiadomościach.

@LadyCaro, ja miałam wysokiego proga tak jak @Lea2022 i @Bolilol piszą, 23 lutego prog ponad 2, punkcja odbyła się 25 lutego a transfer swiezaka pięć dni później i jak wiesz, zakończony szczęśliwie donoszoną ciążą :) pamiętam jak @lady_in_blue wtedy była przerażona, że przy takim progu ktoś w ogóle myśli o transferze, ja jeszcze bardziej 🙈🙈🙈 no ale jak widać taki prog nie zawsze wyklucza udany transfer :) dawaj znać jaka zapadła decyzja, trzymam kciuki!
IMG_9018.png

reklama
Nie umiem teraz dokopać się do wyników z dnia transferu, ale jeśli to Ciebie @LadyCaro uspokoi to poszukam, może komuś wysyłałam :) tylko to bliżej wieczora. Próg już na pewno był wysoki wtedy

Nie umiem teraz dokopać się do wyników z dnia transferu, ale jeśli to Ciebie @LadyCaro uspokoi to poszukam, może komuś wysyłałam :) tylko to bliżej wieczora. Próg już na pewno był wysoki wtedy
jeszcze pewnie zależy ile będzie tych zarodków. Widzę, że miałaś estradiol 4000, ja dziś mam tylko niecałe 2 tysiące, co przeliczając, daje jakieś 6-7 dojrzałych komórek, więc nie za dużo.
Ja w ogóle może powinnam łaskawie nie czytać internetu i czekać na info z kliniki. A tak to tylko sobie do głowy kładę.

jeszcze pewnie zależy ile będzie tych zarodków. Widzę, że miałaś estradiol 4000, ja dziś mam tylko niecałe 2 tysiące, co przeliczając, daje jakieś 6-7 dojrzałych komórek, więc nie za dużo.
Ja w ogóle może powinnam łaskawie nie czytać internetu i czekać na info z kliniki. A tak to tylko sobie do głowy kładę.
to ja nadchodzę z odsieczą - w sobotę przed poniedziałkowa punkcją (czyli jakby porównując do Ciebie to "jutro") miałam takie wyniki. A miałam 10 dojrzałych komórek ostatecznie i z nich aż 6 zarodków. Czyli patrząc na to, że Tobie do jutra jeszcze ten estradiol wzrośnie, to ten Twój dzisiejszy wynik jest dobry!

W dniu punkcji nikt mi proga nie sprawdzał już z tego co widzę po datach.

Załączniki

• 4ec0789f-33cc-479a-bb40-70421dfd541f.jpeg
    4ec0789f-33cc-479a-bb40-70421dfd541f.jpeg
    27,4 KB · Wyświetleń: 100
Nie przeliczaj tak estradiolu, bo to się niekoniecznie przekłada. Ja miałam bodajże 700 🤡...

A co do proga to rzeczywiście w Polsce się raczej odracza transfer jak progesteron wzrośnie ponad 1 (u mnie w klinice chyba nawet 0.8) i uważam, że nie ma w tym nic złego skoro chodzi o zwiększenie szans. Ale niech lekarz decyduje :-).

Ja już teraz nie pamiętam ile miałam dojrzałych komórek ale wydaje mi się że finalnie 5 lub 6. Finalnie mam 2 zarodki zamrożone i jeden przetransferowany, reszta zdegenerowała po drodze. Potrzeba tylko jednego - jedynego - właściwego :)

Rozumiem, ze czujesz się zagubiona, ja nigdy nie czułam się głupsza niż w czasie procedury ivf ;) to taki właśnie czas, że nic nie wiadomo na pewno, na wszystko trzeba czekać i wszystko „się okaże” 🤷🏻‍♀️ na szczęście to szybko mija ♥️

reklama
tylko ja nie mogę sobie pozwolić na wizyty w paździrnku ze wzgledu na pracę. Jak jest transfer odroczony to ile wizyt jest w cyklu?

Do góry