reklama
LadyCaro
Fanka BB :)
spróbuję zapronponować sztuczny lub spytać o możliwość monitoringów wieczorami. Klinika jest do 20 więc może tak by się udało.Pogadaj z lekarzem. Nie powinno być problemów jeśli przez obowiązki zaproponujesz sztuczny. Minus jest jego, że trzeba przyjmować leki. Ja właśnie wracam z monitoringu (miał być jeden w 14dc) noi dupa bo endo nie urosło (srednio 7). W pon kolejna mi „zaproponowano” sztuczny w związku z owulacja (zdarzyły nam sie w klinice miesiące, ze jajniki swoje i po owulce )
Lea2022
Moderator
Na sztucznym wizyt jest mniej pod warunkiem, że endometrium reaguje na leki standardowo, bo jeśli nie to trzeba zmieniać dawki i multiplikować wtedy wizyty. No i generalnie musisz brać później dużo leków długo.
Na naturalnym musisz chodzić na monitoringi jak przy IUI mniej więcej.
Prawda jest taka, że nigdy nie wiesz.
Na naturalnym musisz chodzić na monitoringi jak przy IUI mniej więcej.
Prawda jest taka, że nigdy nie wiesz.
ja miałam w poprzednim cyklu 3 wizyty (łącznie z transferem) a w tym będę miała wizytę i transfer czyli dwietylko ja nie mogę sobie pozwolić na wizyty w paździrnku ze wzgledu na pracę. Jak jest transfer odroczony to ile wizyt jest w cyklu?
lady_in_blue
Zwykle da się dogadać z lekarzem.a na jakiej podstawie się decyduje na jakim cyklu jest transfer?
Tzn jak ktoś nie ma owu albo ma problemy to od razu próbują na sztucznym.
Jak się ma własne owu to raczej się próbuje chociaż raz na naturalnym, żeby ograniczyć leki. Ale są różne sytuacje i lekarze biorą to pod uwagę.
ja na sztucznymZależy jaki protokół transferowy. Czy cykl naturalny, czy sztuczny, czy lekko stymulowany. Przy sztucznym tych wizyt chyba jest najmniej? A przy naturalnym to tak żeby wyłapać owulke, więc trochę taki monitoring ostatni robi się
Madame JS
Zgadza się.Zależy jaki protokół transferowy. Czy cykl naturalny, czy sztuczny, czy lekko stymulowany. Przy sztucznym tych wizyt chyba jest najmniej? A przy naturalnym to tak żeby wyłapać owulke, więc trochę taki monitoring ostatni robi się
Przy sztucznym miałam jedną wizytę. Teoretycznie mogą być 2, ale ponoć nie było potrzeby ;-)
Progesteron badany na ponad tydzień przed transferem i to wszystko :-)A z tym progiem, to wiecie… w wielu krajach nawet nie sprawdza się poziomu proga przed transferem
fckathy
Dziewczyny, dobre podsumowanie dziś wrzucone w naszym bocianie
reklama
dokładnieDobra, już się uspokoiłam. W domu muszę się jeszcze rozpłakać, ale jakoś ochłonęłam.
Może uda się te wizyty, które będą potrzebne zrobić jakoś wieczorem, w końcu klinika pracuje do 20.
Miesiąc czy dwa to nie wieczność.
Później będziesz miała 9 miesięcy wolnego