reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Tak 🥹 Za mną już trzy podglądy od rozpoczęcia stymulacji, na ten moment mamy 12 pęcherzyków, mniej więcej takiej samej wielkości. I nareszcie mój ciężko dostępny jajnik wyłonił się zza macicy 🥳 W poniedziałek kolejny podgląd i badanie estradiolu i proga i będzie lekarz podejmować decyzję kiedy dokładnie będzie punkcja. To już tak blisko 🥹
Świetnie trzymam kciuki żeby jajeczek było jak najwięcej🤞A jak Twoje samopoczucie na stymulacji ?

reklama
Weszłam z ciekawości na te ceny leków przed refundacją i aż sobie siadłam jak zobaczyłam ile kosztuje Elonva 150 jm 😳 Ja zaczynam właśnie na Elonvie 150 i potem Mensinorm 150. Ta refundacja to zbawienie.
Ta refundacja leków rzeczywiście mocno odciąża finansowo. ❤️Ja teraz na przykład kończę stymulację powoli menopurem 1200, który bez refundacji kosztuje 1300 zł. A to jest (w moim przypadku), lek na cztery zastrzyki 🤡 gonal-f 900 to też był pen na cztery zastrzyki. Z ciekawości później rozpisze Wam jakie miałam leki do stymulacji i ile kosztowały bez i ze refundacja :)

Świetnie trzymam kciuki żeby jajeczek było jak najwięcej🤞A jak Twoje samopoczucie na stymulacji ?
Samopoczucie super :) nie odczuwam na razie żadnych skutków ubocznych, jedynie dzisiaj obudziłam się z lekkim bólem głowy (a u mnie to raczej nie spotykane). Przede mną podejrzewam najgorsze trzy dni, ale może nie będzie źle, skoro dotychczas ten proces był dla mnie bezobjawowy :)

Ta refundacja leków rzeczywiście mocno odciąża finansowo. ❤️Ja teraz na przykład kończę stymulację powoli menopurem 1200, który bez refundacji kosztuje 1300 zł. A to jest (w moim przypadku), lek na cztery zastrzyki 🤡 gonal-f 900 to też był pen na cztery zastrzyki. Z ciekawości później rozpisze Wam jakie miałam leki do stymulacji i ile kosztowały bez i ze refundacja :)
Masakra jakie to by były koszty bez refundacji 😳🤯

Ja co prawda już rok po udanej procedurze🥰 ale napewno będę Was śledzić zza krzaka tak jak kreski na których nigdy się nie udzielałam ale czerpałam z nich dużo cennych informacji😀 Trzymam za Was mocno kciuki 🤞wiem jakie emocje towarzyszą podczas procedury i co najgorsze tego oczekiwania i wciąż się wzruszam jak sobie o tym pomyślę 🥲

Ja co prawda już rok po udanej procedurze🥰 ale napewno będę Was śledzić zza krzaka tak jak kreski na których nigdy się nie udzielałam ale czerpałam z nich dużo cennych informacji😀 Trzymam za Was mocno kciuki 🤞wiem jakie emocje towarzyszą podczas procedury i co najgorsze tego oczekiwania i wciąż się wzruszam jak sobie o tym pomyślę 🥲
Gratulacje! ☺️ mamy nadzieję szybko do Ciebie dołączyć.

Emocje i obciążenie zarówno psychiczne jak i fizycznie są faktycznie spore. Do tego jeszcze zamieszanie w związku z tym, że refundacja to bardzo świeży temat, w którym łatwo się zagubić, dlatego powstał ten wątek - żeby z jednej strony być w tym oczekiwaniu razem, a z drugiej strony - mieć wszystkie najważniejsze informacje pod ręką ☺️

Samopoczucie super :) nie odczuwam na razie żadnych skutków ubocznych, jedynie dzisiaj obudziłam się z lekkim bólem głowy (a u mnie to raczej nie spotykane). Przede mną podejrzewam najgorsze trzy dni, ale może nie będzie źle, skoro dotychczas ten proces był dla mnie bezobjawowy :)
Oby do samego końca wszystko szło jak po maśle! Na szczęście, od jutra, temperatury mają nieco zelżeć, więc ten czynnik (jako dodatkowo obciążający), będzie mniej uciążliwy ☺️

Masakra jakie to by były koszty bez refundacji 😳🤯
Prawda! Więc ja, mimo że wszystko opóźnia się u nas o kolejny miesiąc, nawet się cieszę, że od lipca i z niej będziemy mogli skorzystać ;) (wcześniejsze stymulacje mieliśmy bez refundacji, ale na małych dawkach gonadotropin, a i tak były to koszty ponad 2k zł każda).

reklama
Kalendarz:

Czekają na kwalifikację / czekają na stymulację / czekają na wizytę:
@LadyCaro - wizyta sierpień / wrzesień
@Aileen31 - stymulacja w przyszłym tygodniu (1 - 7.07)
@wrobelmm
@amusedxxx - wizyta 03.07

W trakcie stymulacji:
@Motylkowa!

Czekają na transfer:

Po transferze, czekamy na pozytywną betę ❤️❤️:
Rozpoczęcie mojej stymulacji powinno nastąpić ok. 18.07 - wtedy skończę kurację, którą mam teraz i powinien zaczynać się kolejny cykl :)

Do góry