reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

No pewnie też się cieszyłam z zastrzyków 😀a jak mi pobierają krew to mi słabo😂
mi żeby pobrać krew nieraz się wbijają 3x, najgorzej jak w klinice raz nie mogli to mi z dłoni pobierały dwie panie bo jedna nie mogła, teraz jak myślę to też mi słabo😅
Miałam podobnie 😅 z żadnej nie leciała krew, zrobiło mi się słabo. Przyszła pani doktor i jak mnie zobaczyła to skwitowała, że w sumie ona nie musi mieć tych badań 😹

reklama
dziewczyny robiłyście te badania? myślałam że je robiłam ale tych nie a że jestem po 2 poronieniach to muszę je zrobić.
Jak mi wyjdzie coś nie tak to jest wskazana heparyna? Zobacz załącznik 1659480
Tak - to jest badanie w kierunku zespołu antyfosfolipidowego. Jeśli coś wyjdzie nie tak, to wskazana będzie i acard (najpewniej na stałe) i heparyna w ciąży.

Tak się zastanawiam, dzisiaj 7dc a ja nadal plamie, tak sporo :( niby biorę 3 tabsy od poniedziałku i tak nie wiem „co ze sobą zrobić” 🙄
Myślę, że najlepiej by było, jakbyś skonsultowała się (chociaż telefonicznie) z lekarzem w tym temacie. 7 dni, jak na moje, miesiączkowe standardy - to całkiem sporo, chociaż wiem, że niektóre dziewczyny mają tak „normalnie”.

Myślę, że najlepiej by było, jakbyś skonsultowała się (chociaż telefonicznie) z lekarzem w tym temacie. 7 dni, jak na moje, miesiączkowe standardy - to całkiem sporo, chociaż wiem, że niektóre dziewczyny mają tak „normalnie”.
Zobaczę jak dzisiaj „rozwinie się” sytuacja. Chyba namieszała heparyna i provera bo u mnie okres trwa max 5 dni 🤔

Tak - to jest badanie w kierunku zespołu antyfosfolipidowego. Jeśli coś wyjdzie nie tak, to wskazana będzie i acard (najpewniej na stałe) i heparyna w ciąży.
W takim razie się wkurzę jak wyjdzie że muszę brać, bo gdybym zrobiła przed procedurą to bym ominęła poronień. Fajnie 😒mogli mi to powiedzieć już dawno że mam zrobić 🙂↔️

Zobaczę jak dzisiaj „rozwinie się” sytuacja. Chyba namieszała heparyna i provera bo u mnie okres trwa max 5 dni 🤔
Pewnie jest to możliwe - wpisałam z ciekawości w google (bo leku provera nie znam).

Załączniki

• IMG_9357.jpeg
    IMG_9357.jpeg
    87,6 KB · Wyświetleń: 42
W takim razie się wkurzę jak wyjdzie że muszę brać, bo gdybym zrobiła przed procedurą to bym ominęła poronień. Fajnie 😒mogli mi to powiedzieć już dawno że mam zrobić 🙂↔️
Prawda, bardzo dziwne, że żaden lekarz nie zlecił Ci tego wcześniej. U mnie było to jedno z pierwszych badań - zlecone zaraz po pierwszym poronieniu.

reklama
Dziewczyny, jeżeli miałam punkcję o 9:20 wczoraj to koło której myślicie mogę się dziś spodziewać telefonu od embriologa?

Do góry