Hej, właśnie dołączyłam do forum, stymulację miałam od 17.07 do 27.07. W tym dniu wyniki i estradiol ponad 3 tyś, prog 1,8 czyli wiadomo transfer odroczony. 29.08 punkcja, z 18 pęcherzyków pobrali 4 cumulusy. 1 niedojrzałą komórka, 3 zapłodniono, poprawnie zapłodniły się 2 i oba zarodki zostały zamrożone w 5 dobie. Po punkcji przez 10 dni brałam progesteron i byłam na kontroli, jajniki się zmniejszyły i było zielone światło do przygotowań do transferu od następnego cyklu. 10.08 1dc więc od 3dc estrofem bo lekarz postawił na cykl sztuczny, kontrola w 13dc endometrium 8,3 decyzja transfer w 20dc od 16 dc włączony progesteron i Acard. Transfer 29.08. Wszystko poszło sprawnie. Lekarz zalecił betę 11dpt, ale ja wiedziałam że zrobię wynik wcześniej, więc uznałam że będę sprawdzać testami czy cokolwiek widać i wtedy pójdę na betę. Wczoraj 6dpt słabo widoczna kreska na tescie, więc zrobiłam betę i progesteron. Wyniki beta 42,27 mlU/ml, progesteron 37,50 ng/ml. Jutro powtórzę betę.
reklama
Devin
Fanka BB :)
5 dptJa będę miała transfer w 17dc i w sumie nie pomyślałam o tym że przecież będę brać tyle proga, że okresu nie powinnam dostać przed odstawieniem
A już sobie myślę kiedy zacząć testować
Motylkowa!
Ja bym odstawiła. U mnie lekarz mocno uczulał nawet żeby uważać na słońce bo przy takiej ilości hormonów jest duże prawdopodobieństwo jakichś niepożądanych zaczerwienień. Więc retinolu na pewno bym nie stosowałaCzy któraś z Was ma jakieś info, czy podczas stymulacji można używać retinolu na twarz? bo w ciąży to wiem, że nie. A nie wiem czy mam już odstawić czy nie ma potrzeby
I jak się czujesz po pierwszych zastrzykach? Na razie luzik?
Uzupełnię jeszcze swoją wypowiedź. Starania ogólnie od 6 lat, na początku wyszły problemy z torbielami, prolaktyna i mnie ogarnięte ale dalej nic nie było więc uznaliśmy że co ma być to będzie i jakoś tak leciał ten czas. Przyszedł moment na pójście do lekarza w kwietniu 2023, mój ginekolog zalecił badania nasienia i po słabych wynikach zlecił konsultacje u androloga. W czerwcu 2023 zapisaliśmy się do poradni leczenia niepłodności w szpitalu i ruszyła diagnostyka, badanie drożności wyszło ok, wymazy też ale po monitoringach wyszło że owulację są późne i słabej jakości, prog po owu był niecałe 10 a i zdążyło się ze na USG widać było że pęcherzyk pękł a prog poniżej 1. 3x stymulacja aromkiem też nic nie dała. W czerwcu poszliśmy na konsultacje do kliniki i tam uzyskaliśmy rzeczową odpowiedź że w przypadku i czynnika żeńskiego i męskiego naraz szansa na naturalną ciążę jest mała. Zostaliśmy zakwalifikowani do in vitro.Hej, właśnie dołączyłam do forum, stymulację miałam od 17.07 do 27.07. W tym dniu wyniki i estradiol ponad 3 tyś, prog 1,8 czyli wiadomo transfer odroczony. 29.08 punkcja, z 18 pęcherzyków pobrali 4 cumulusy. 1 niedojrzałą komórka, 3 zapłodniono, poprawnie zapłodniły się 2 i oba zarodki zostały zamrożone w 5 dobie. Po punkcji przez 10 dni brałam progesteron i byłam na kontroli, jajniki się zmniejszyły i było zielone światło do przygotowań do transferu od następnego cyklu. 10.08 1dc więc od 3dc estrofem bo lekarz postawił na cykl sztuczny, kontrola w 13dc endometrium 8,3 decyzja transfer w 20dc od 16 dc włączony progesteron i Acard. Transfer 29.08. Wszystko poszło sprawnie. Lekarz zalecił betę 11dpt, ale ja wiedziałam że zrobię wynik wcześniej, więc uznałam że będę sprawdzać testami czy cokolwiek widać i wtedy pójdę na betę. Wczoraj 6dpt słabo widoczna kreska na tescie, więc zrobiłam betę i progesteron. Wyniki beta 42,27 mlU/ml, progesteron 37,50 ng/ml. Jutro powtórzę betę.
LadyCaro
No dobra, niech Ci będzie, odstawięJa bym odstawiła. U mnie lekarz mocno uczulał nawet żeby uważać na słońce bo przy takiej ilości hormonów jest duże prawdopodobieństwo jakichś niepożądanych zaczerwienień. Więc retinolu na pewno bym nie stosowała
I jak się czujesz po pierwszych zastrzykach? Na razie luzik?
Dobrze. Czuję się zupełnie normalnie i już chcę robić następne nie mogę się doczekać. I nie mogę się doczekać soboty, chociaż to będzie dopiero 5dc, ale chciałabym zobaczyć,że coś już ruszyło.
Mam malutkiego siniaczka, więc nie wiem czy jakoś źle się wbiłam czy coś.
Motylkowa!
Plus patrząc na właściwości teratogenne retinolu, to już w ogóle jak dla mnie nie ma sensu ryzykowaćNo dobra, niech Ci będzie, odstawię
Dobrze. Czuję się zupełnie normalnie i już chcę robić następne nie mogę się doczekać. I nie mogę się doczekać soboty, chociaż to będzie dopiero 5dc, ale chciałabym zobaczyć,że coś już ruszyło.
Mam malutkiego siniaczka, więc nie wiem czy jakoś źle się wbiłam czy coś.
Sama nie wiem jak to jest z tymi siniakami. Wydaje mi się że to po prostu niektórzy tak mają? Ale może któraś zna się lepiej Mi przez całą stymulację nie wyszedł ani jeden siniak. Teraz przy zastrzykach do transferu też jeszcze nie wyszedł żaden, a igły są większe i gorsze niż do stymulacji.
fckathy
ja musiałamCzy któraś z Was ma jakieś info, czy podczas stymulacji można używać retinolu na twarz? bo w ciąży to wiem, że nie. A nie wiem czy mam już odstawić czy nie ma potrzeby
Botoks odwołać ze względu na stymulację No niestety uroda musi poczekać ale zastanawiam się, czy teraz między punkcją a transferem (jeżeli będzie odroczony) będę mogła sobie zrobić. Ktoś z Was wie?
LadyCaro
ale to naprawdę taki maluszek, mogę nawet wrzucićPlus patrząc na właściwości teratogenne retinolu, to już w ogóle jak dla mnie nie ma sensu ryzykować
Sama nie wiem jak to jest z tymi siniakami. Wydaje mi się że to po prostu niektórzy tak mają? Ale może któraś zna się lepiej Mi przez całą stymulację nie wyszedł ani jeden siniak. Teraz przy zastrzykach do transferu też jeszcze nie wyszedł żaden, a igły są większe i gorsze niż do stymulacji.
reklama
LadyCaro
Mi się wydaje, że nie powinno się.ja musiałam
Botoks odwołać ze względu na stymulację No niestety uroda musi poczekać ale zastanawiam się, czy teraz między punkcją a transferem (jeżeli będzie odroczony) będę mogła sobie zrobić. Ktoś z Was wie?
Moja szwagierka miała to samo, miałą umówiony botoks, ale musiała odwołać