reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

W najbliższym otoczeniu mam sporo par, które korzystały z różnych procedur (rekordziści 10 prób IUI 🙈) i nie znam nikogo u kogo inseminacja zakończyłaby się sukcesem, natomiast in vitro tylko u 1 pary beż sukcesu. Poza tym moje pytanie dotyczyło tylko aspektów regulacji prawnych wynikających z rządowego programu, bo taką argumentację podał lekarz- nie kwestię medyczne.
Ja znam kilka par którym się udało dzięki IUI, więc jeżeli nie masz głębszej diagnostyki, a podstawowe badania są okej i problem tylko z nasieniem to ja bym jednak spróbowała w tę stronę 😉

reklama
Dziewczyny a mnie zastanawia taka sprawa- dostałam protokół cyklu- dlaczego w miejscu oceny mam blastocysta dzień 5 ocena 1- a nie tak jak wy 6, 5, 4ab itp?

reklama
Jeżeli jutro beta będzie niska to mogę odstawić leki? To będzie 9dpt
Ja bym stosowała się do zaleceń lekarza. Wiem że to pewnie nie ta odpowiedź jakiej oczekiwałaś :( z tego co wiem dziewczyny na innych forach odstawiają leki na własną rękę po negatywnych betach koło 10 dpt. Ale ja sama chyba bym tak nie zrobiła bez konsultacji z lekarzem Robisz betę w klinice? Czy na własną rękę? Lekarz prowadzący ma wgląd do wyników?

Do góry