@wrobelmm Zadowolona jesteś z efektu? Poprawiło to Twoje AMH?
reklama
Mrożą w ramach programu za darmo do końca 2028. Potem przechowywanie jest odpłatne oo stronie pacjentaDziewczyny, mam pytanie jak to jest z tym mrożeniem zarodkow w ramach programu. Czy mrożą jak wyjdzie za dużo do wykorzystania np. w drugiej turze jakby transfer się nie udał? A jak się uda, czy można sobie zamrozić z myślą o kolejnym dziecku? Czy za przechowywanie zarodków wówczas się płaci?
Devin
Fanka BB :)
No tak, jak ci powstanie np 5 zarodków to idą do mrożenia.Dziewczyny, mam pytanie jak to jest z tym mrożeniem zarodkow w ramach programu. Czy mrożą jak wyjdzie za dużo do wykorzystania np. w drugiej turze jakby transfer się nie udał? A jak się uda, czy można sobie zamrozić z myślą o kolejnym dziecku? Czy za przechowywanie zarodków wówczas się płaci?
Chyba że masz odrazu transfer to 1 do transferu a 4 do mrożenia. I masz 4 zarodki które czekają na transfer bo to nie jest powiedziane że 1 transfer się uda..niestety
spoko23
Tak, to jasne, że może się nie udać, chciałam bardziej spytać co z pozostałymi zarodkami, jeżeli transfer się uda, bo nie ukrywam, myślałam o więcej niż jednym dziecku jeżeli byłaby taka możliwość. A lata lecą, więc będzie pewnie tylko trudniej zajść (jakby teraz było łatwo.... ) Dzięki wszystkim za odpowiedźNo tak, jak ci powstanie np 5 zarodków to idą do mrożenia.
Chyba że masz odrazu transfer to 1 do transferu a 4 do mrożenia. I masz 4 zarodki które czekają na transfer bo to nie jest powiedziane że 1 transfer się uda..niestety
raisonnablement
Kiedy transfer? Gratulacje!Melduję: 9 oocytów pobranych, 4 dojrzałe, zaplodnily się trzy. 2 zatrzymały się na trzeciej dobie. Finalnie 1 klasy 6AA
wrobelmm
@wrobelmm Zadowolona jesteś z efektu? Poprawiło to Twoje AMH?
to Ci odpiszę od razu, że miała to niedawno i chyba jeszcze ciężko ocenić efekty, bo dopiero czeka na pierwszą stymulację
Dokładnie tak, jak napisała @LadyCaro - ciężko cokolwiek stwierdzić na ten moment.
Ja mam jeszcze niższą rezerwę od Twojej, ale wygląd jajników podczas prp był wg lekarza zaskakująco dobry, bo były wtedy 4 pęcherzyki - tylko, że mój organizm reaguje na stymulację jakby dopiero po stymulacji. W trakcie jej prowadzenia nie dzieje się nic (jak dotychczas) - mimo dużych dawek gonadotropin - za to po jej zakończeniu, przy wprowadzeniu htz do unormowania cyklu, są np. cztery pęcherzyki i samoistna owulacja
Prp ma spowodować, że moje jajniki lepiej zaczną odpowiadać na stymulację - i to w trakcie jej trwania, a nie po niej. Zobaczymy jak będzie za jakiś czas
Materiał genetyczny wysyłamy do badań. Transfer zapewne w październiku, bo we wrześniu cykl będziemy czekać na wynikKiedy transfer? Gratulacje!
reklama
raisonnablement
O to pewnie będziemy transferować razem, u mnie też wrzesień stop, czekam teraz na miesiączek, a w październiku działamy na cyklu naturalnychMateriał genetyczny wysyłamy do badań. Transfer zapewne w październiku, bo we wrześniu cykl będziemy czekać na wynik