reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Powiem Wam, że ja się zabezpieczałam w cyklu przed IVF... 🫣
Bo już kilka dni przed przewidywanym terminem miesiączki miałam zacząć brać leki i ogarnęła mnie panika - a jak będę w ciąży cudem, nie wyłapię, i tymi lekami zaszkodzę?
Pojechaliśmy sobie na odludzie do domku na drzewie, korzystaliśmy z życia, ale... ostrożnie :p
to ja mam zacząć stymulkę 2dc, nie mówiła, że mamy się zabezpieczać. Mówiła tylko, żeby nie współżyć podczas stymulacji.

reklama
I tak powinni zrobić betę przed rozpoczęciem stymulacji. A jak nie to zażądaj
no ale z kolei jak zaczynam w drugim dniu cyklu, to jest już miesiączka, więc chyba jasne, ze ciąży nie ma? Ewentualnie test zrobię. Na betę raczej do kliniki nie pojadę, bo u mnie to jest przedsięwzięcie, muszę kombinować wolne w pracy. Mogę wenetualnie na własną rękę zrobić. Ale myślę, że okres i negatywny test to wsytarczające potwierdzenie.

no ale z kolei jak zaczynam w drugim dniu cyklu, to jest już miesiączka, więc chyba jasne, ze ciąży nie ma? Ewentualnie test zrobię. Na betę raczej do kliniki nie pojadę, bo u mnie to jest przedsięwzięcie, muszę kombinować wolne w pracy. Mogę wenetualnie na własną rękę zrobić. Ale myślę, że okres i negatywny test to wsytarczające potwierdzenie.
Mi na wizycie zrobili proga, po tym tez widać 🤷‍♀️

Witajcie 😄
Chciałam się oficjalnie przywitać i dopytać o kilka rzeczy. Moja historia w dużym skrócie, naturalna CP w styczniu 2021, pierwsza procedura w lipcu 2021, wszystkie transfery z zerową betą, maj 2024 naturalna CP, we wrześniu wizyta kwalifikacyjna :) Zawsze miałam TSH poniżej 3, wynik z marca tego roku 1,18 a wczorajszy wynik 3,74. Myślicie że przyczepią się tego podczas kwalifikacji? Powinnam iść wcześniej do endokrynologa?

reklama
Witajcie 😄
Chciałam się oficjalnie przywitać i dopytać o kilka rzeczy. Moja historia w dużym skrócie, naturalna CP w styczniu 2021, pierwsza procedura w lipcu 2021, wszystkie transfery z zerową betą, maj 2024 naturalna CP, we wrześniu wizyta kwalifikacyjna :) Zawsze miałam TSH poniżej 3, wynik z marca tego roku 1,18 a wczorajszy wynik 3,74. Myślicie że przyczepią się tego podczas kwalifikacji? Powinnam iść wcześniej do endokrynologa?
ja nie miałam badanego tsh przed transferem, ale lepiej iść skoro jest wysokie żeby jak najlepiej się przygotować :)

Do góry