reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Ja też bym wzięła od internisty, przecież nikt nie mówi że to ma być zwolnienie z kodem B 🫣

Ja właśnie dostałam telefon od embriologow. Moje trzy zarodki przeżyły. Dwa są klasy B jeden C. Chce mi się płakać trochę, z jednej strony sie cieszę, że w ogóle rosną dalej ale z drugiej już czuję oddech niepowodzenia na plecach. Nie dość że transfer w 3 dobie to jeszcze są trochę gorszej jakości 🥹😕

Ja też bym wzięła od internisty, przecież nikt nie mówi że to ma być zwolnienie z kodem B 🫣

Ja właśnie dostałam telefon od embriologow. Moje trzy zarodki przeżyły. Dwa są klasy B jeden C. Chce mi się płakać trochę, z jednej strony sie cieszę, że w ogóle rosną dalej ale z drugiej już czuję oddech niepowodzenia na plecach. Nie dość że transfer w 3 dobie to jeszcze są trochę gorszej jakości 🥹😕
Nie nastawiaj się negatywnie, czytałam wiele historii gdzie zarodki lepszej klasy dały niepowodzenie, a te niby gorszej dały zdrową i donoszoną ciążę.

Od czego to zależy, że jedne dziewczyny mają transfer z 3 doby a inne z 5? Co wpływa na te różnice ?

Staram się sobie tak tłumaczyć że wystarczy jeden ale jest jak jest, głowa jedno serce drugie …♥️

U mnie to jest spowodowane przede wszystkim tym że mam mieć na świeżym transfer a nie transferują w sobotę 🫣🫣

Nie nastawiaj się negatywnie, czytałam wiele historii gdzie zarodki lepszej klasy dały niepowodzenie, a te niby gorszej dały zdrową i donoszoną ciążę.

Od czego to zależy, że jedne dziewczyny mają transfer z 3 doby a inne z 5? Co wpływa na te różnice ?
Dokładnie tak było u mojej przyjaciółki - pierwszy, świeży transfer najlepszego zarodka - beta nawet nie ruszyła. Drugi transfer z ❄️ gorszej klasy - jest zdrowa ciąża ☺️

tak w klinice mówi że defektu ciąży jeszcze nie ma i może się przyczepić ZUS
To może źle się zrozumiałyście, bo Ty nie chcesz ciążowego, a zwykle l4 - chorobowe, na czas po transferze, kiedy nie powinno się wykonywać cięższych prac etc. (chociaż słyszałam o przypadkach, gdzie dziewczyny po transferze nie odpoczywały wcale, a ciąża się rozwijała bez problemu) - lepiej dmuchać na zimne.

reklama
Do góry