reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Ja po kolejnej wizycie i mamy 7 pęcherzyków w tym jeden dokokszony 😅 nic więcej nie urosło. Na dziś mam jeszcze 4 zastrzyki i punkcja w piątek już umówiona. Na prawie 100% będzie transfer w środę 🤞🏻więc idealnie się składa, bo po transferze zrobię sobie przedłużony weekend na odpoczynek.

Ja po kolejnej wizycie i mamy 7 pęcherzyków w tym jeden dokokszony 😅 nic więcej nie urosło. Na dziś mam jeszcze 4 zastrzyki i punkcja w piątek już umówiona. Na prawie 100% będzie transfer w środę 🤞🏻więc idealnie się składa, bo po transferze zrobię sobie przedłużony weekend na odpoczynek.
No to idealnie, mocno trzymam kciuki! Pamiętasz o posiłkach bogatych w białko i elektrolitach?

No to idealnie, mocno trzymam kciuki! Pamiętasz o posiłkach bogatych w białko i elektrolitach?
O białku pamiętałam. O elektrolitach dobrze, że przypomniałaś ❤️ bo lekarz mi mówił żeby dziś i jutro bardzo dużo pić. Wyślę kogoś do apteki, bo nie zaszkodzi je włączyć. Generalnie podobno ryzyko hiperki u mnie jest bliskie zera.

Super 😻 czekamy na info w piątek jak po punkcji!

O białku pamiętałam. O elektrolitach dobrze, że przypomniałaś ❤️ bo lekarz mi mówił żeby dziś i jutro bardzo dużo pić. Wyślę kogoś do apteki, bo nie zaszkodzi je włączyć. Generalnie podobno ryzyko hiperki u mnie jest bliskie zera.
U mnie też ryzyko było prawie zerowe i mnie dopadło, więc trzeba uważać... Oby Ciebie to nie dopadło trzymam mocno kciuki 🤞

U mnie też ryzyko było prawie zerowe i mnie dopadło, więc trzeba uważać... Oby Ciebie to nie dopadło trzymam mocno kciuki 🤞
Z tyłu głowy mam to że ryzyko jakieś zawsze jest i staram się pilnować z piciem, białkiem itd. Nic więcej chyba już nie można zrobić. Przypomnij proszęile dni po punkcji cię złapało, ile miałaś komórek pobranych i jakie amh?

Z tyłu głowy mam to że ryzyko jakieś zawsze jest i staram się pilnować z piciem, białkiem itd. Nic więcej chyba już nie można zrobić. Przypomnij proszęile dni po punkcji cię złapało, ile miałaś komórek pobranych i jakie amh?
5 dni po punkcji, miałam 11 pęcherzyków 6 komórek pobranych i AmH 3.9. a czym kończysz Ovitrelle czy Gonapeptyl?

reklama
5 dni po punkcji, miałam 11 pęcherzyków 6 komórek pobranych i AmH 3.9. a czym kończysz Ovitrelle czy Gonapeptyl?
To moje AMH jest dużo niższe. Ja mam Amh 1,3. Wczoraj podałam 2 ampulki gonapeptyl z 2 Zivafertami. Ogólnie bardzo dobrze się czuje, jakbym w ogóle żadnych hormonów nie brała. Jedynie co to troszkę bolą mnie piersi i lekko zakłuje jajnik.

Ostatnia edycja:
Do góry