reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Trzeba jaknajwczesniej uzgodnić z lekarzem i uzyskać zgodę i podpisać dokumenty na toż Przy badaniu zarodków nie ma możliwości świeżego transferu bo badanie trwa ze 2-4 tygodnie.
Jak najwcześniej jak podpisujesz umowę, myślę że podczas stymulacji powiedzieć też można się zdecydować. Przy mnie loedysndp lekarza zadzwoniła pacjentka że jednak chce badać zarodki 3 dni po punkcji, brała leki miała mieć transfer świeży. Lekarz się lekko zirytowal ale kazał odstawić leki, odroczyli transfer I miała badać.
nie dziwie sie ze lekarz sie zirytował 🙈🙈🙈

Hmm musze nad tym pomyśleć 🤔

reklama
Ja chyba w sobotę pójdę na badanie beta ddimery i progesteron, w poniedziałek beta dla kliniki. Mój mi mówi żebym nie robiła testów wcześniej bo mi się słabo wybarwiają więc będę się bardziej stresować. Chyba ma rację. On jest przeciwny becie w sobotę ale w klinice mam robić betę sama a może bym zrobiła progesteron też właśnie i d dimery żeby mieć podgląd jak leki działają.
Mój to samo mówi, ale go nie słucham. Wolę wiedzieć wcześniej czy czasem coś się "nie psuje" na wczesnym etapie, bo w moim przypadku bete dla kliniki mam zrobić w 11dpt, a może już wtedy być spadkowa i wole to wiedzieć przed wizytą.
Wiem, że na każdym etapie może się coś stać, ale ja chciałabym być świadoma na jakim :)

Oczywiście nie namawiam, bo każdy robi tak jak czuje i w zgodzie sam ze sobą 😘

Mój to samo mówi, ale go nie słucham. Wolę wiedzieć wcześniej czy czasem coś się "nie psuje" na wczesnym etapie, bo w moim przypadku bete dla kliniki mam zrobić w 11dpt, a może już wtedy być spadkowa i wole to wiedzieć przed wizytą.
Wiem, że na każdym etapie może się coś stać, ale ja chciałabym być świadoma na jakim :)

Oczywiście nie namawiam, bo każdy robi tak jak czuje i w zgodzie sam ze sobą 😘
Ja też wolę robić wcześniej. Na przykład przy ostatnim transferze dzięki temu że testowałam 5/7/9 dpt wyłapałam biochema. W 11 dniu beta już była na pewno poniżej 5 więc gdybym wtedy zrobiła pierwszy raz betę i nie robiła testów to myślałabym że nie było nawet próby implantacji. :)

Ja oprócz tego kłócia w poniedziałek, wczoraj wieczorem ale to jiz subtelnie nic nie czuje...
Ja od początku nie czuję nic, czuję się jak zawsze. Nie wiem czy to jest dobry czy zły znak, bo większość dziewczyn jednak coś odczuwa, ale staram się nad tym nie zastanawiać :)
Nie zawsze brak objawów jest złym objawem ;)

Ja od początku nie czuję nic, czuję się jak zawsze. Nie wiem czy to jest dobry czy zły znak, bo większość dziewczyn jednak coś odczuwa, ale staram się nad tym nie zastanawiać :)
To samo znajoma mówi, w skrócie: boli Cię to źle bo się coś dzieje, nie boli Cię tzn ze źle bo nic się nie dzieje. A może k*wa dobrze...
Ja mówię do niej że nie zrozumiesz kobiety na takiej dawce hormonów. Myślałam że nic nie działają, jak jestem cierpliwa osoba tak wywaliłam z domu dziecko i męża bo sam och widok i tysiące pytań mnie drażnił... tysiące pytań z pracy jestem tak rozdrażniona że szok...

Ja też wolę robić wcześniej. Na przykład przy ostatnim transferze dzięki temu że testowałam 5/7/9 dpt wyłapałam biochema. W 11 dniu beta już była na pewno poniżej 5 więc gdybym wtedy zrobiła pierwszy raz betę i nie robiła testów to myślałabym że nie było nawet próby implantacji. :)
Dlatego ja właśnie chce mieć tą informacje :)

@Motylkowa! a Ty miałaś jakieś leki immunosupresyjne do transferu?

Jeśli ktoś coś odczuwa na tak wczesnym etapie to tylko efekt działania progesteronu albo głowy :D ja przy nieudanym transferze miałam milion objawów, a przy udanym zupełnie nic

reklama
nie dziwie sie ze lekarz sie zirytował 🙈🙈🙈

Hmm musze nad tym pomyśleć 🤔
Ja jestem zwolennikiem badań zarodków pewnie przez moje poprzednie przejścia ale jednak każda opcja minimalizacji ryzyka jest moim zdaniem warta wykorzystania .Możemy się uchronić przed niepotrzebnym stresem i kolejnymi nieprzyjemnymi przejściami .

Do góry