anyżowa
Fanka BB :)
@Lily_of_the_valley jak tam? Endo ruszyło, byłaś na wizycie?
@Sunflowerxxx jak sytuacja? Testowałaś?
@Sunflowerxxx jak sytuacja? Testowałaś?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no podobnie ja - pierwszy możliwy kriotransfer i ciąża, gdzie 5 lat stymulacji i 6 inseminacji nic nie dałooczywiście, zapraszamy! Mam w rodzine osobę, która też pdochodziła w Holadnii do ivf, pierwszy zarodek już jest na świecie
no to ona miała świeży transfer 3 dniowego zarodka. Ale byłam zdziwiona, ze w Holandii to jakby wszystko yolo - nikt jej nie badał progesteronu ani żadnych innych hormonów. Stymulacja, punkcja, transfer i tyle.no podobnie ja - pierwszy możliwy kriotransfer i ciąża, gdzie 5 lat stymulacji i 6 inseminacji nic nie dało
tak tu bardzo mało jest sprawdzane, żadnych badań hormonów podczas stymulacji, ani po transferze, no i test sikany 14dpt, a USG w okolicach pojawienia się serca. Ale też zapładniają wszystko co pobiorą - ja miałam 22 komórki pobrane (pcos) i tyle też zapłodnili - w że we wszystkim odbiegam od reguły to mimo pcos i mimo że w ogóle nie mam owulacji ani miesiączek (totalne zero, chyba że wywołuję lekami bo sama nie przychodzi) to zarodków miałam dużo i wszystkie blastki - specjalnie czekali aż się wytworzą żeby zamrozić tylko takie i na 11 zapłodnionych komórek z tych 22, 10 zamrozilino to ona miała świeży transfer 3 dniowego zarodka. Ale byłam zdziwiona, ze w Holandii to jakby wszystko yolo - nikt jej nie badał progesteronu ani żadnych innych hormonów. Stymulacja, punkcja, transfer i tyle.
A ile wody pijesz? opowiadaj! Kiedy ruszasz?ja jestem wyjątkiem bo mi lepsze kreski wychodzily wieczorem niż z pierwszego moczu jestem wyjątkiem no i mi musiały wystarczyć tylko testy bo żadnej bety zrobić nie mogłam. Niedługo znowu będę się męczyć z testami już czuję te nerwy
Zapraszamy do WarszawyNo właśnie dzwoniłam już do kilku w mojej okolicy i większość ma tego dnia pozamykane. No, ale szukam i dzwonię dalej, najwyżej pojadę na drugi koniec polski
Jeżeli bierzesz estrofem jest to możliweNie wytrzymałam, w 3 dpt zrobiłam kontrolne badania. Beta 0,89 progesteron 36, ale co mnie martwi najbardziej.. TSH wzrosło mi do 5,6... Jakaś masakra. Leczę się na niedoczynność tarczycy, 2 mies temu było wszystko dobrze. Czy taki wynik może pokrzyżować wszystko?
Dla kliniki zrobię jeszcze w poniedziałek... I dopiero wtedy odstawie leki. Ale wątpię że to cokolwiek da...Kazali Ci zrobić w 12dpt? Zrób..... słyszałam o różnych przypadkach bardzo późnej bety.