reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Natomiast no jak w 5dpt beta jest 0 to chyba małe szanse, chociaż na pewno i takie przypadki były, że coś tam później ruszało. A z tym testowaniem sikancami to daj pan spokój… wykończyć się można ;)
A ja myślę, że w 5dpt może jeszcze nie wyjść.
U mnie w 6dpt wyszło ledwo 3,5 a w 8dpt już 16.

Ja już po dzisiejszym podglądzie, tabletki anty ładnie działają, od dziś biorę gonapeptyl 1 amp, żeby wprowadzić mnie w stan menopauzy. 27.12 mam kolejna wizytę i jak będzie wszytko dobrze to zaczynamy stymulację, a 26.12 muszę zrobić estradiol. No to teraz mam misje znaleźć otwarte labo w święto 🫣

A ile wystymulowałaś komórek? U nas teoretycznie przyczyna męska, ale już nie jestem taka pewna czy tylko... embriolog nie do końca zna przebieg hodowli bo obserwacja była dnia 2 a potem dopiero 5... Zaczęłam się zastanawiać czy może te moje komórki nie są takie słabe z powodu stresów które przechodziłam w ostatnim czasie - miesiąc temu zmarła moja mama...
W pierwszej pobrali 4. Zapłodnił się tylko jedna ale, że dr zdecydowała o świeżym transferze 3-dniowego zarodka to w sumie nie wiem czy on się nie przestał dzielić tuż po transferze. Przed druga stymulacja przez prawie pół roku brałam suple + jadłam orzechy brazylijskie, ograniczyłam w żywieniu wszystko co "zle". Dr zmieniła całkiem leki i dawki. Efekt taki ze pobrali 7 jajek w tym 5 dojrzałych, zapłodnił 4. Jeden odpadł na początku, najlepiej rokujacy był transferowany jako 5 dniowa blastka, a 2 przestały się rozwijać tuż przed zamrożeniem na początku 6 doby. Tez mnie to dobiło, po transferze miałam wielka nadzieję na dwie śnieżynki a tu nic z tego. Na szczęście ta jedna blastka najlepiej rokujacy została z nami i ma już 4 lata.
Myślę, że stres jest złem przy wszystkim szczególnie taki przewlekły jakiego ty doświadczyłaś.

Ja tutaj na forum kojarzę przypadek po in vitro, gdzie testy nie wychodził przy becie ponad 100 i to w ciąży bliźniaczej więc czasem i takie cuda się zdarzają.
Zwykle chyba 10dpt jest weryfikacja i tego bym się mimo wszystko trzymała - to jest to mniej więcej 15dpo więc według mnie sensownie.

@LadyCaro 27.12 to jest bardzo cudowny, szczęśliwy dzień i mocno wierzę, że beta będzie wtedy pozytywna :)
Koleżanka w Anglii dowiedziała sie o coazy w 3 miesiącu... nie miała miesiączki, bolał ją brzuch robili jej testy zwykle i nie wychodziły, dopiero lekarz skierował na usg i betę i wyszło że w ciazy ;) różne rzeczy się zdarzają.
Ja przenosiłam ciążę urodziłam w 41+6 i miałam 11tygodi połóg na zmianę krwawienie i plamienie, gdzie normalnie masz max 6 tygodni.

Ja już po dzisiejszym podglądzie, tabletki anty ładnie działają, od dziś biorę gonapeptyl 1 amp, żeby wprowadzić mnie w stan menopauzy. 27.12 mam kolejna wizytę i jak będzie wszytko dobrze to zaczynamy stymulację, a 26.12 muszę zrobić estradiol. No to teraz mam misje znaleźć otwarte labo w święto 🫣
Szukaj laboratorium przy szpitalu tam mają 24h/7 czynne

reklama
Do góry