reklama
Artemida90
Fanka BB :)
jak tylko dostanę miesiączkę po wywołaniu duphastonem to ruszam z lekami na cykl sztuczny do transferu.A ile wody pijesz? opowiadaj! Kiedy ruszasz?
A pije niewiele prawie nic wiem że to nie dobrze ale nie umiem w siebie więcej wcisnąć bo wypiję kubek herbaty i czuję się jak na wodnym łóżku tak moje wnętrzności falują i pływają.
anyżowa
Ehhh no to daj znać co w poniedziałek wyjdzie.Mam dopiero wizytę w klinice poniedziałek. Nie byłam u żadnego gina, ani nie badałam czy estradiol wzrósł, także cierpliwie czekam. Ale uważam, że szanse marne i nastawiam się, że transferu nie będzie.
Zapowiedziałam mojemu, że w sylwestra się "upijemy" pół żartem, ale już nie pamiętam jak smakuje alkohol. Ostatnio coś piłam na pewno ponad rok temu.
Dziękuję, że pytasz! Ale Ty lepiej mów jak Ty się czujesz
Miło byłoby się pozytywnie zaskoczyć i podejść jeszcze w grudniu do transferu, czego Ci życzę, że jednak sytuacja się obróci o 180°, ale widzę że w razie czego jest nastawienie i plan B na Sylwka, wiec też dobrze
Czuję się ok pomijając dolegliwości związane z przyjmowaniem leków, szczególnie proga, a głowa pracuje cały czas myśląc uda się/nie uda. Zobaczymy.
Ostatnia edycja:
ja tylko przytaczam co jest w programie MZ zapisane.Tylko ja za każdym poprzednim razem miałam porbaną jedną komórkę (na pierwszej i drugiej punkcji). Chyba że ja czegoś nie rozumiem
Karolina_123
Dziewczyny mam pytanie do tych co biorą/brały gonapeptyl, czy z tej strzykawki trzeba pozbyć się powietrza? A jak tak to jak? Bo jak zrobiłam to mi już leciało, a jeszcze mały pęcherzyk powietrza był.
Drugie pytanie czy też mieliście małe opuchnięcie w okolicy wkucia i swędziało was strasznie? Czy coś zrobiłam nie tak?
Drugie pytanie czy też mieliście małe opuchnięcie w okolicy wkucia i swędziało was strasznie? Czy coś zrobiłam nie tak?
nieznośne_poplątanie
Te pęcherzyki w zastrzykach podskórnych są po to, żeby wypchnąć całą dawkę leku. Mnie po Gonapeptylu swędział trochę brzuch, ale gorzej było po Cetrotide, bo myślałam, że się zadrapię. Do tego miałam czerwoną plamę przez kilka godzin. Ogólnie to są zastrzyki o dużej objętości, więc może się wydawać, że jest lekko opuchnięte, jednak ten 1ml musi się tam gdzieś zmieścić, bo nie wchłania się on w momencie wstrzyknięcia.Dziewczyny mam pytanie do tych co biorą/brały gonapeptyl, czy z tej strzykawki trzeba pozbyć się powietrza? A jak tak to jak? Bo jak zrobiłam to mi już leciało, a jeszcze mały pęcherzyk powietrza był.
Karolina_123
Dzięki, bo już myślałam, że coś źle robięTe pęcherzyki w zastrzykach podskórnych są po to, żeby wypchnąć całą dawkę leku. Mnie po Gonapeptylu swędział trochę brzuch, ale gorzej było po Cetrotide, bo myślałam, że się zadrapię. Do tego miałam czerwoną plamę przez kilka godzin. Ogólnie to są zastrzyki o dużej objętości, więc może się wydawać, że jest lekko opuchnięte, jednak ten 1ml musi się tam gdzieś zmieścić, bo nie wchłania się on w momencie wstrzyknięcia.
Opuchlizna faktycznie się zmniejsza i swędzenie było tylko na początku, na szczęście przeszło.
Devin
Moderator
6 dpt beta 9, wcześniej miałam wyższe, dwucyfrowe wartości i teraz myślałam że nic z tego a dziś 12+1W którym dpt beta ruszyła u Ciebie ?
beta 8dpt ze znakiem mniejszości raczej nie ma szans myślę że powinnaś zbadać immunologię skoro tyle transferów mialas a beta nigdy nie ruszyła. To nie ma sensu bez badań..
U mnie dziś na kontroli w 17+6 okazało się że krwiak dalej jednak jest mały w porównaniu do całej ciąży i bardzo możliwe że zostanie sobie tam do końca. Poza tym wszystko jest ok, mam wybrać proga do końca i odstawić. Obserwować się i jakby coś się działo to dzwonić na wizytę szybciej.
reklama
nieznośne_poplątanie
Długo utrzymywał Wam się duży brzuch po punkcji? Ja mam wrażenie, że zaraz pęknę.