reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

A transferu świeżego nie planujesz? Bo jeśli tak to lepiej bez ibuprofenu:( ja po punkcji przez trzy dni czułam okropny ból brzucha jakbym ciągle była przejedzona, a jadłam same jogurty:(
Nie, u nas świeży transfer odpadł bo hormony za wysokie i ryzyko hiperki za duże.
Właśnie się obudziłam i w sumie podbrzusze już tak nie boli, ale za to boli mnie jakby cała ściana brzucha, nie wiem czy dobrze to tłumacze, jakby wszystkie mięśnie w brzuchu. Wydaje mi się że to przez wzdęcia, bo brzuch mam jak kamień i gazy okropne 😳

reklama
Nie wiem o co chodzi z tym plamieniem, zazwyczaj 7dc to koniec całkowicie, ale lekarz mówił, że ten pierwszy cykl po punkcji to różnie wygląda. Ciekawa jestem tej jutrzejszej wizyty :D
Dawaj nam koniecznie znać jak wizyta i jakie plany dalej 👍 Może organizm się jeszcze po stymulacji i punkcji nie ustawił dobrze. Jednak to prawdziwa burza wtedy się dzieje.

Nie, u nas świeży transfer odpadł bo hormony za wysokie i ryzyko hiperki za duże.
Właśnie się obudziłam i w sumie podbrzusze już tak nie boli, ale za to boli mnie jakby cała ściana brzucha, nie wiem czy dobrze to tłumacze, jakby wszystkie mięśnie w brzuchu. Wydaje mi się że to przez wzdęcia, bo brzuch mam jak kamień i gazy okropne 😳
Mialam tak samo, pij dużo wody, elektrolity i odpoczywaj <3

Pozdrawiam po punkcji 😃 wszystko super, cała załoga w klinice przesympatyczna. Szybciutko poszło, jeszcze dwie godzinki muszę posiedzieć no i czekam na informację ile mamy komórek 🙈

Załączniki

• IMG_8167.jpeg
    IMG_8167.jpeg
    78,4 KB · Wyświetleń: 107
Dziewczyny bolało was podbrzusze przy oddawaniu moczu po punkcji ? Bo mnie to zaczęło boleć dosyć mocno i się trochę boję 🫣
Może się napięłaś jakoś mocno? Jednak tam wszystko było zruszane, ja przez pierwsze trzy dni bardzo powoli musiałam się podnosić z łóżka czy zmieniać pozycję, bo jednak był dyskomfort

reklama
Może się napięłaś jakoś mocno? Jednak tam wszystko było zruszane, ja przez pierwsze trzy dni bardzo powoli musiałam się podnosić z łóżka czy zmieniać pozycję, bo jednak był dyskomfort
Miałam pełny pęcherz może to z tego wynikało... Ale się przestraszyłam. Byłam już też z mniej wypełnionym i było ok, więc to pewnie dlatego. Ale się przestraszyłam bo aż przysłowiowo podskoczyłam na kiblu z bólu.

Do góry