reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ja wczoraj w Katowicach wprost pytałam lekarza (dyrektor medyczny kliniki) czy może brakuje im już pieniędzy i czy będą przesunięcia na styczeń, bo w różnych klinikach różnie mówią... to dostałam informację, że już są na końcówce kasy, ale się nie przejmują, bo po pierwsze pisali pismo do Ministerstwa o przesłanie środków, a po drugie są zgody na przesuwanie funduszy między klinikami. Tj jeżeli jakaś ma jeszcze pulę, to przesuwają tam gdzie już brakło.
Ale jak widać każdy mówi coś innego, a najgorzej tam- gdzie są niedoinformowani tylko wprowadzają zamieszanie i zamęt w Was, bo dochodzi tylko dodatkowy stres na oczekiwanie konkretnych informacji.
Niby miesiąc ale znowu miesiąc oczekiwania a dodatkowo mam 2 tyg wolnego a gdyby się udało to lepiej mieć no stress na początku...

reklama
Twierdzą że odgórne, ale coś mi tu trąca skoro inni nic nie mówią... jestem ciekawa co się @spekoppar_ dowie. Jął dostanę dzisiaj lub jutro okres to pojadę zapytać osobiście bo Panie w recepcji to takie średnio doinformowane.
Ja dzisiaj mam wizytę w klinice to się zapytam swojego doktorka co i jak, bo mi stymulacja wypada w same święta, więc jak mamy zacząć procedurę już od teraz, bo idę długim protokołem to by nie miało to kompletnie sensu zaczynać.

Ja dzisiaj mam wizytę w klinice to się zapytam swojego doktorka co i jak, bo mi stymulacja wypada w same święta, więc jak mamy zacząć procedurę już od teraz, bo idę długim protokołem to by nie miało to kompletnie sensu zaczynać.
Jak masz styluacje w święta to spokojnie bo wtedy Ci punkcja wypada w styczniu. Oni twierdzą że zakanczany jest okres rozliczeniowy i rozpoczynany w styczniu a mi tu pachnie urlopami i jestem w stanie to zrozumieć bo każdy chce ale.niech powiedzą a nie owijają w bawełnę.

Jak masz styluacje w święta to spokojnie bo wtedy Ci punkcja wypada w styczniu. Oni twierdzą że zakanczany jest okres rozliczeniowy i rozpoczynany w styczniu a mi tu pachnie urlopami i jestem w stanie to zrozumieć bo każdy chce ale.niech powiedzą a nie owijają w bawełnę.
Rozliczyć można w styczniu . Przecież nie zamkna się przykładowo u mnie na NFZ na dwa tygodnie. U ciebie musza coś kombinować 🥺 przyciśnij ich tam🤛🏻

reklama
Do góry