reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Jeszcze oczywiście mam "wyrzuty sumienia" bo niby wczoraj ta owulacja i moja głowa ciągle mi mówiła, żeby zaciągnąć męża do łoża, a z drugiej strony przecież po tej histero to endo pewnie nie jest w dobrym stanie. I w końcu nic nie było. I nie wiem czy dobrze zrobiłam, czy źle.
Ale jesteś tydzień po histeroskopii, można normalnie współżyć? Myślałam, że trzeba trochę odczekać

Uff, w końcu nadrobiłam! Listopad to w mojej branży gorący okres i nadgodziny to nic dziwnego, czasem kończę dopiero 19/20 😬
@Malina_po30 to Ty pytałaś o możliwości leczenia niepłodności na NFZ w Warszawie? Widziałam, że dziewczyny wspominały już o Karowej. Ja właśnie jestem na świeżo po 2 dobach diagnostyki w I fazie (w czwartek wyszłam). Teraz, jeśli nic się nie rozjedzie, 29.11 jadę na 2 fazę już na jedną dobę i wtedy będę miała biopsję (mam nadzieję, że z tą oceną cd138).
Mam nadzieję, że jeszcze w grudniu przed Świętami uda się podejść do pierwszej IUI. Potem, jeśli nawet doktor będzie chciała zrobić drugie podejście w kolejnym cyklu, to w styczniu i tak dzwonię już do kliniki umawiać nas na kwalifikację, bo spodziewam się, że będziemy musieli poczekać. Rozważam obecnie Bociana i InviMed na Mokotowie (ale chyba innego lekarza niż ta, do której trafiliśmy za pierwszym razem).

no ale z drugiej strony ja nie wiem czy powinnam po tych przebojach na histero się starać naturalnie. Może lepiej dać już odpocząć temu endo i niech będzie piękne na transfer.
Ja miałam po histero z usunięciem polipa bana na miesiąc (początkowo miały być 3, ale potem lekarz mi powiedziała, że to zależy od wielkości i ilości polipów - u mnie był jeden i nie jakiś bardzo duży, ok. 1cm). Właśnie chodziło o to, żeby wszystko się tam ładnie wygoiło 🙂

Ja chodziłam do Jerzego P. Wtedy pracował on również w Macierzyństwie. Teraz chyb nie przyjmuje..
Tak on jest zawieszony i nie może wykonywać zawodu. Ja będę myśleć po tej wizycie co z tym prowadzeniem ciąży, czy prowadzić w luxmed czy coś kombinować w klinice? Ale trochę dużo kasy jak tak myślę..

Ja miałam po histero z usunięciem polipa bana na miesiąc (początkowo miały być 3, ale potem lekarz mi powiedziała, że to zależy od wielkości i ilości polipów - u mnie był jeden i nie jakiś bardzo duży, ok. 1cm). Właśnie chodziło o to, żeby wszystko się tam ładnie wygoiło 🙂
mój polip miał 6mm, ale miałam jeszcze przerosty endometrium i mikropolipy - na te ostatnie jestem w połowie antybiotyku.

@LadyCaro tylko pamiętaj przy przemyśleniach, że na sztucznym musisz brać znacznie więcej leków przez cały pierwszy trymestr.
Ja na sztucznym brałam estrofem i luteine. A luteinę też się bierze na naturalnym więc jest jeden lek więcej.
A z tego co wiem to @amusedxxx schodzi z estrofemu już od 6 tc?

reklama
Tak on jest zawieszony i nie może wykonywać zawodu. Ja będę myśleć po tej wizycie co z tym prowadzeniem ciąży, czy prowadzić w luxmed czy coś kombinować w klinice? Ale trochę dużo kasy jak tak myślę..
Tamta ciążę prowadziłam prywatnie i teraz też będę. U nas nie ma na NFZ lekarza godnego. Jurek też ciąży nie prowadził, on zawsze mówił że robi dzieci i tyle.

Do góry