reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imionka dla Naszych POCIECH :)

reklama
Marmolada, a ja inaczej napiszę, może to nie popularne mówić że coś się nie podoba ale skoro pytasz...
Oczywiście imię to kwestia gustu rodziców i to Wasza sprawa jak go nazwiecie. Ja powiem tak z własnego doświadczenia, że bardzo rzadkie imię (przynajmniej w twoim pokoleniu) nie zawsze jest fajne. Teraz już nie mam problemu ze swoim - Danuta, ale w życiu miałam wiele średnio przyjemnych sytuacji z tego tytułu, np. właśnie jak się komuś przedstawiałam, a ta osoba robiła wielkie oczy, głupi uśmiech i odpowiedz typu "tak tak, a ja Hermenegilda", lub "ale imię jak moja babcia".

Z drugiej strony nigdy nie przewidzisz jak dziecko będzie się z danym imieniem czuło, znam wiele dziewczyn o imieniu Ania, które go nie cierpią z powodu jego popularności.

danuska, ale zawsze znajdzie sie ktoś kto moze wysmiać czyjeś imię niezależnie od tego czy bedzie to imię "babcine" czy mega popularne. Ludzie wyśmieją i Danutę, i Nikolę, i Stasia, i Oliwiera. Niestety jeszcze sie taki nie urodził, żeby wszystkim dogodził.

No właśnie dlatego też napisałam, że taka Ania czy Kasia również bywa niezadowolona z imienia, bo znowu zbyt popularne.
Wiem, że tego się przewidzieć nie da, ale jak ktoś pyta - odpowiadam, niezłośliwie absolutnie.

Danusia ma racje ja niecierpialam mojego imienia bylo nas 5 w klasie teraz jestem 1 w gr i juz nie rozpaczam moglo byc gorzej:-D
A co do imienia Ryszard mi sie nie podoba ale wiadomo kwestia gustu:tak:
Poza tym wg mnie lepiej byc 5 w klasie Kubusiem czy 4 Piotrusiem a nie jednym Rysiem bo dzieci potrafia byc podle niestety i roznie reagowac ze np mowic dziadek ma tak na imie czy wujek...
Takie jest moje zdanie...ale wiadomo wasz wybor,kazdy ma inny gust. Zrobcie tak zeby bylo wam jak najlepiej:-)

Ostatnia edycja:
Marmoladka mnie to imię też się nie podoba, ale to nie znaczy, że zrobicie mu krzywdę nadając takie, a nie inne imię;-) Może czasy się zmienią i w szkole będzie jedynym Rysiem i może to mu będzie odpowiadało;-) Zrób tak jak ja....nie przejmuj się tym, co Ci mówi rodzina czy znajomi...to Wasze dziecko i Wasz wybór co do imienia;-) Olej ludzi i ich śmiechy:-D

Witajcie, na mnie tez rodzinka kladzie nacisk ale na początku mial być Szymon, pożniej Adrian, gabryś,,,, i wbilo mi sie do glowy Natan... ale każdy krzyczy nie.,.... i u nas teraz bitwa Natan- Szymon... ale pewnie bedzie SZYMCIO!! piekne imie! i tez jak Natan pochodzenia hebrajskiego...

Dzięki dziewczyny za szczere odpowiedzi. Właśnie o to mi chodziło, a nie o to żeby ktoś mi mówił dla świętego spokoju to co chcę usłyszeć.Niestety wiem ,ze dzieci są teraz okrutne i każdy powód jest dobry żeby się pośmiać z innych. Pewnie dopiero jak zobaczę synka to zdecyduję jak będzie miał na imie. Tak było przy pierwszym synku:-)

zuzu2 Natan to bardzo ladne imie.Znajomi tak dali ,ale pani w urzędzie sie uparła że to imię pisze się Nathan, to było 2 lata temu. Mnie też już denerwuje jak wszyscy dookoła mi mówią jakie imie będzie najlepsze:angry: Postanowiłam już z nikim nie rozmawiać na ten temat. jak mnie będą dręczyć o to imie to będę mowić że jeszcze nie wymyśliłam:-)
Przypomniało mi się jak pierwszemu synkowi chciałam dac Kuba to mi wtedy teściowa powiedziała, że nie mogę bo sąsiadki kot ma tak "na imię" hi hi !

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mi się wydaje, że dla córki nie miałabym problemu. Jest tyle pięknych imion żeńskich, że trudno się zdecydować...
Mam córcię Laurę. Jak wybrałam teraz imię dla dziewczynki wstępnie to okazało się , że będzie chłopiec :)

No i masz Ci los. Mam kilka , które mi się podobają, ale żadne do końca do nas jeszcze nie przemawia.
Podpowiedzcie coś orginalnego dla CHŁOPCA .....
Na mojej liście już są: Miłosz, Sebastian, Artur, Mateusz, Ksawery , Aleksander,
no i Noe - ale może zbyt udziwnione, no i do polskiego nazwiska tak trudno zgrać.
Faworyzuje Olaf - jest krótkie i świetnie zgrywa się z nazwiskiem.
Dziewczyny pomóżcie

reklama
Marmolada, my jeszcze nie wybraliśmy imienia, ale też postanowiliśmy nie słuchać, co komu w rodzinie się podoba lub nie. Jeśli widząc swoje dziecko będziesz pewna, że to Rysiu to tak go nazwij i już.

Zuzu, mi się i Natan i Szymek podoba

Ewelina, z tych co wymieniłaś prawie wszystkie mi się podobają, Olaf super i takie męskie, jak bym miała syna to jeszcze na szczycie listy byłby Aleksander, Miłosz i Mateusz.

Do góry